Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
2990.19
BIST 100
8975.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Karadeniz'in sahil yoğunluğuna çare

Dağlık arazi yapısıyla güneyde yapılaşamayan ve yerleşimi sahil kesiminde yoğunlaşan Giresun, bu durumu ''Güney Çevre Yolu Projesi'' ile aşmaya çalışacak.
Karadeniz'in sahil yoğunluğuna çare
24 Şubat 2013 07:01:00
Dağlık arazi yapısıyla güneyde yapılaşamayan ve yerleşimi sahil kesiminde yoğunlaşan Giresun, bu durumu ''Güney Çevre Yolu Projesi'' ile aşmaya çalışacak.

Dağlık arazi yapısı nedeniyle güneyde yapılaşamayanbGiresun, bu durumu ''Güney Çevre Yolu Projesi'' ile aşmaya çalışacak. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile Giresun Mimarlar Odası'nca taslak çalışması hazırlanan projenin çalışmalarına bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca başlandı.Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan yaptığı açıklamada, projenin Giresun'un kuzey güney aksındaki büyümesinin düzenli bir şekilde planlanmasına atılmış bir adım olduğunu söyledi.

Sahil bandında yoğunluk var

Şehrin doğu batı aksında hızlı bir şekilde büyüdüğüne ancak kuzey ve güneyde ciddi bir sıkışmışlık olduğuna dikkati çeken Demirkan, ''Bu konuyu aşamıyoruz ve güneye doğru genişleyemiyoruz. Bu nedenle de sahil bandında ciddi bir yoğunluk var. Bu projeyle bu durumun bir şekilde önüne geçilecek'' dedi

Ekonomiye katkı sağlayacak

GTSO (Giresun Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise projenin 70 kilometre Piraziz-Tirebolu ve 30 kilometre Bulancak-Keşap olmak üzere iki aşamada yapılacağını belirtti. Güney Çevre Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesinin ardından yeni yerleşim alanlarının oluşmasıyla inşaat sektörünün de canlanacağını dile getiren Çakırmelikoğlu, ''Bu proje ekonomiye katkı sağlayacaktır. İnşaat sektörü, mobilyacısından elektrikçisine bütün sektörleri canlandırmaktadır. Bunun haricinde iş alanlarının da güneye geçeceği söz konusu. Yeni bir Giresun oluşacak. Bütün sosyal alanlarıyla birlikte stadyum, sosyal tesisler ve alışveriş merkezleri gibi çeşitli alanlarda büyük bir değişiklik olacaktır" ifadelerimi kullandı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme