Dolar (USD)
34.42
Euro (EUR)
36.27
Gram Altın
2834.30
BIST 100
9389.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Karadeniz''de gezmek için nerelere gidilir

Türkiye''nin dört bir yanında gezilmesi görülmesi gereken yerler mevcut. Ülkemiz tarihi eserleriyle doğasıyla dört mevsimiyle deniziyle tabiri caizse taşı toprağı altın. Eğer keşfetmeye bir yerden başlamak istiyorsanız bu zenginlikleri Karadeniz''den başlayın. Eşsiz doğası manzarası temiz havasıyla sizleri büyüleyeceğinden eminiz. Bir tarafı mavi bir tarafı yeşil olan Karadeniz kendine has kültürüyle de yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakan bir bölge.
Karadeniz''de gezmek için nerelere gidilir
06 Eylül 2018 23:07:00
Türkiye''nin dört bir yanında gezilmesi görülmesi gereken yerler mevcut. Ülkemiz tarihi eserleriyle doğasıyla dört mevsimiyle deniziyle tabiri caizse taşı toprağı altın. Eğer keşfetmeye bir yerden başlamak istiyorsanız bu zenginlikleri Karadeniz''den başlayın. Eşsiz doğası manzarası temiz havasıyla sizleri büyüleyeceğinden eminiz. Bir tarafı mavi bir tarafı yeşil olan Karadeniz kendine has kültürüyle de yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakan bir bölge.

Türkiye'nin dört bir yanında gezilmesi görülmesi gereken yerler mevcut. Ülkemiz tarihi eserleriyle doğasıyla dört mevsimiyle deniziyle tabiri caizse taşı toprağı altın. Eğer keşfetmeye bir yerden başlamak istiyorsanız bu zenginlikleri Karadeniz'den başlayın. Eşsiz doğası manzarası temiz havasıyla sizleri büyüleyeceğinden eminiz. Bir tarafı mavi bir tarafı yeşil olan Karadeniz kendine has kültürüyle de yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakan bir bölge.

Karadenizde Gezilecek Yerler Listesi

Batı Karadeniz’den Araç ile gezinize başladığınızı düşünürsek Doğu Karadeniz’e kadar bulunan güzergahında nasıl yol izleyeceğinizi aşağıda anlatmaya çalıştık. İlk sıraya Batı Karadeniz’in sınır çizgisinde bulunan Bolu şehrimizle başlayalım.

BOLU

Gölcük Tabiat Parkı: Duvarları süsleyen posterlerde gördüğünüzü hatırladınız değil mi? Çünkü Gölcük gölü Türkiye’nin en özel noktalarından birisidir. Gölcük gölü adını bulunduğu Gölcük tabiat parkından almaktadır.

Abant Gölü: Bolu’nun 34 km. güneybatısında Abant Dağları üzerinde tabii bir göldür. Yılın her ayında büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Abant, hem günübirlik gezip görmek hem de konaklamak amacıyla gelinen çok popüler bir tatil merkezindedir.

Yedigöller: Milli Park içinde yürüyüş yolları, şelaleler, dilek çeşmesi, Gülen Kayalar, Pisagor Ağacı, Anıt Ağaç, manzara seyir terası gezilip görülebilir. Yılın belirli zamanlarında sportif olta balıkçılığı yapılabilir. Doğa güzelliği bakımından kampçılık için çok uygun olan park içinde özel sektörce işletilen 40 yatak kapasiteli bungalov evler ve çeşitli konaklama üniteleri ile kamp ve piknik alanları bulunmaktadır.

# Bolu’nun Turist kaynağı olan Gölcük Tabiat Parkı, Abant Gölü ve Yedigöller’dir. Eğer tercih yapmak zorunda kalırsanız tercihinizi Gölcük Tabiat Parkı‘ndan yana kullanın.

KARABÜK

Kristal Teras: Koca bir dağın üzerinde heyecan dolu bir için çok uzak ülkelere gitmenize hiç gerek yok. Yüksekliği 80 metre ve 75 ton ağırlık kaldırabilecek güçte. Cesareti olan?

BARTIN

Amasra Boztepe: Amasra’nın en güzel manzaralı yeridir. Doğayı seviyor, güneşin batışında hüzünleniyorsanız burası Amasra gezinizde gitmeniz gereken bir yer.

AMASYA

Merkez: Dünyanın en güzel Misket elması, kirazı, şeftalisi ve bamyasının üretildiği, tarih ve doğanın birlikte bulunduğu ilginç bir antik kent görmek istiyorsanız sıcakkanlı ve misafirperver Amasya sizi bekliyor. Geçerken uğradık denilecek yerlerden.

ORDU

Boztepe: Burası tamda şehre hakim olduğunuz yerdir. Yaklaşık denizden 450 metre yüksekliktedir ve kolaylık olsun diye teleferik sistemi kurulmuştur. Bu sayede Boztepe’ye tırmanmak kolaylaştırılmıştır. Ayrıca sahilden 530 rakımlı Boztepe’ye yürüyüş merdiveniyle ulaşılması için 8 kilometre uzunluğunda, 12 bin 500 basamaklı yürüyüş merdiveni Proje aşamasında yapılmayı bekliyor.

Ulugöl Tabiat Parkı: Ordu’nun en büyük gölü olan 1500 metre rakımlı Ulugöl, yemyeşil ormanlar arasında, nefis bir doğa ortasında yer alıyor. 700 metre etrafında hiç yerleşim yok. Baharda ayrı güzel, sonbahar gelip kızıl örtüsüne büründüğünde bir başka güzel oluyormuş. Doğada huzur dolu vakit geçirip bol oksijenle ciğerlere bayram ettirecek bir yer

Çiseli Şelalesi: Dünyaca ünlü dolduğunu biliyor muydunuz ? Ordu’ya yolunuz düşerse muhakkak gelin ve kenardaki taşlardan şelalenin dibindeki gölete balıklama atlayın. Bu fotoğraf sizi yanıltmasın, Ordulular bilir Dereler çok taşınca göletler bozulur, burası göründüğünden de derin şuan.

Perşembe Yaylası: Benzersiz coğrafyası ile bir dünya mirası olarak korunması için tescil işlemlerinin hızla sürdüğü Perşembe Yaylası, Ordu’nun Aybastı ilçesine 17 km uzaklıkta bulunuyor. 1991 yılında Bakanlar Kurulu tarafından turizm merkezi ilan edilen Perşembe Yaylası, dinlenmek, piknik yapmak, safari ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporları denemek isteyenlerin çok seveceği bir yer.

GİRESUN

Mavi Göl: Doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için muazzam keşfedilecek yerleri içerisinde barındıran parkın en önemli değerlerinden birisi, Mavi Göl’dür. Dereliler tarafından sodalı göl olarak da anılan Mavi Göl’ün başta turkuaz rengi, daha sonrada akarken oluşturduğu rengarenk illüzyonlar görülmeye değerdir.

GÜMÜŞHANE

Linmi Gölü: Limni gölü ve çevresi sahip olduğu doğal güzellikleri, zengin bitki örtüsü ve hayvan türleriyle adeta insanları büyülerken klima özelliği bulunan havasıyla da insanlara sağlıklı bir yaşam ortamı sunar. Karadeniz Bölgesinde, sahil yolunun bitmesinden sonra, Türkiye’nin alternatif turizmde en önemli bölge haline gelir. Küçük bir krater gölü olmasına rağmen Limni gölü artık bölgedeki doğal yaşam turizminden nasibini almayı bekliyor.

TRABZON

Sümela Manastırı: Sümela Manastırı Altındere vadisi’nde bulunur ve Rum Ortodoks Manastırı ve kilisesi olarak bilinmektedir. Tam adı ise Panagia Sumela olarak geçmektedir. Manastırın tam olarak net tarihi bilinmemekle beraber Milattan Sonra 365-395 tarihleri arasında inşa edildiği düşünülmektedir.

Uzungöl: Adını çokça duyduğumuz uzun göl tam bir tabiat harikasıdır. burayı anlatacak ne bir kaç yazı, ne de bir kaç resim olabilir. turizm alanında da turlar düzenlenen uzun göl, misafir perverliği ve yöresel yemekleri ile misafirlerine hizmet sunmakta.

Çal Mağarası: Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak görülen Çal Mağarası, sizi tüm Dünya’dan arındıran esrarengiz bir yolculuğa çıkarabilir. 8 milyon yılda bugünkü haline geldiği düşünülen mağaranın içinde bulunan yürüyüş yolunun altında ise debisi dönem dönem artıp su yoluna ulaşan bir su yolu da var. Ayrıca mağaranın astım ve sinüzit hastaları için de şifa kaynağı olduğu oldukça sık dillendirilmekte.

RİZE

Zil Kalesi: Bu Sisli kalenin mazisi çok derindir. Yapılış tarihi belli değildir. İlçe merkezinin 15 km. güneyinde, Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerinde kurulmuştur ve yaklaşık 100 metredir.

Ayder Yaylası: Bu fotoğrafın altına ne yazılır ki başka. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde olan ayder yaylası 1300 lü yıllarda Halalılar tarafından kurulmuştur. Rakımı 1350 metre olan ayder yaylası dağlarında karlar pek erimemekle beraber yazında serin eser. Ayrıca kaplıcaları ile de meşhur olup her sezon festivelleride vardır.

Ovit Yaylası: Rize İkizdere ‘ye Bağlı olan Ovit, yaz kış Dondurucu suyu olan bu yayla, Tarkan’ında köyüdür. Ekşioğulları’nın her sene düzenlemiş olduğu şölenlerde birbirinden ünlü isimlerin konser verdiği Ovit şenlikleri Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi topluyor.

Elevit Yaylası: Çamlıhemşin ilçesinde 1884 m rakımda bulunur. Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Konaklama imkânı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir. Elevit Yaylası, horonları ile ünlü olması nedeniyle Ağustos aylarında yapılan şenlikleri ile de dikkat çeker. Başta Yaban Keçisi olmak üzere Karadeniz’e özgü diğer yabani hayvanlar da bulunur.

Pokut Yaylası: Pokut yaylasından sırt takip edilirse Sal yaylasına varılır. Her iki yayla 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde birbirine yakındır. Kaymaklı kete, Kaymaklı Muhlama, Mısır Ekmeği gibi bir çok yöresel yiyeceklerden yemeden geri dönmeyin.

: Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın köyünde yaptırdığı kıble dağı camisi yapısı ve manzarası sebebi ile listemizde yer buluyor. Genelde Cuma Günleri azda olsa cemaat bulan camii yakın çevreden gelenlerin ilgi odağı.

ARTVİN

Karagöl Sahara Milli Parkı: Laşet deresi kenarında 1700-1800 metrelerde kademeli olarak yer alan düzlükler aynı zamanda “Sahara Pancarcı Şenlikleri“nin yapıldığı sahadır. Bu şenliklere ilçe dışında oturan yöre insanları da katılarak bölgeye iç turizm açısından ekonomik katkı sağlamaktadır. ir.

Atatepe: Merkezden tepeye çıkana kadar tüyleri diken diken eden, yanına gidince NE MUTLU TÜRKÜM dedirten harika bir yer. Tarifi imkansız bir deneyim!

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin