Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, dünyayla rekabet etmeye başlayınca, daha iyi makineler gelince, siber güvenlik konularının daha önemli hale gelmeye başladığını söyledi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi'nde konuşan Dönmez, dünyada teknolojik gelişmelerin çok ön planda olduğunu, dijital teknolojilerin yaygınlaştığını, hayatın her alanında dijital teknolojilerin bulunduğunu belirterek bununla beraber siber güvenlik tehditlerinin de geldiğini kaydetti.
Türkiye'nin teknolojik devrimi ve değişimi yakaladığına işaret eden Dönmez, "Teknolojik değişimin, teknolojik devrimin en önemli unsuru da nitelikli insan kaynağı. Dolayısıyla burada üniversitelerde yetişen gençlerin, öğrencilerimizin, hocalarımızın emeklerinin, çalışmalarının çok büyük önemi var. Sanayide katma değerli üretimin de de esas anahtarı aslında teknoloji. Teknolojide ne kadar ilerlerseniz, bu teknolojiyi sanayiye uyguladığınızda yaptığınız ürünlerin katma değeri artıyor. Herkesin yaptığını yaparsanız, fiyat rekabetiyle kaybedersiniz ama herkesin yaptığından farklı bir şey yaparsanız, o zaman sattığınız ürünü daha iyi bir fiyata satabilirsiniz." diye konuştu.
'Neredeyse bütün makinelerde siber güvenlik riski var'
Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kalkınma ajanslarının yapısı ve çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaştı.
Siber güvenlik alanını çok önemli olduğunu vurgulayan Dönmez, siber güvenlik konusunun 11. Kalkınma Planında ve Siber Güvenlik Stratejisi'nde de yer aldığını aktardı.
Dönmez, sanayide neredeyse bütün dijital makinelerde siber güvenlik riski bulunduğuna dikkati çekerek, "Sanayimiz yavaş yavaş bunun farkına varmaya başladı. Hele dünyayla rekabet etmeye başlayınca, daha iyi makineler gelince, siber güvenlik konuları daha önemli hale gelmeye başladı. Yarın öbür gün, inşallah bunların elektronik sistemlerini, dijital ara yüzlerini sizler yapacaksınız. Sizler daha iyilerini geliştireceksiniz. Bu makine dünyasında da artık makineleri alan ve üretim yapandan daha çok, daha fazla makine üreten, daha dijital makine üreten bir ülke haline geleceğiz." ifadesini kullandı.
Çetin Ali Dönmez, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının ülkenin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması, girişimciliğin geliştirilmesi, genç istihdamının artırılması ve ulusal stratejilere hizmet edilmesi amacıyla 2014 yılında "Siber Vatan" çalışmasını başlattığını sözlerine ekledi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.