Dolar (USD)
34.14
Euro (EUR)
38.20
Gram Altın
2933.79
BIST 100
9829.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kapasiteli genç bir kitle geliyor

Yeryüzü Doktorları'nın verdiği iftar yemeğine katılan Dr. Sare Davutoğlu, 'Yeryüzü Doktorları'nın kendisini arkadan sürekli besleyecek, zenginleştirecek, geliştirecek ortaklar edinmiş olması, bu kadar zengin ve kapasiteli genç kitlenin bu hizmete devam edecek olması hepimize büyük bir ümit veriyor' diye konuştu.
Kapasiteli genç bir kitle geliyor
09 Temmuz 2015 11:37:00
Yeryüzü Doktorları'nın verdiği iftar yemeğine katılan Dr. Sare Davutoğlu, 'Yeryüzü Doktorları'nın kendisini arkadan sürekli besleyecek, zenginleştirecek, geliştirecek ortaklar edinmiş olması, bu kadar zengin ve kapasiteli genç kitlenin bu hizmete devam edecek olması hepimize büyük bir ümit veriyor' diye konuştu.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Yeryüzü Doktorları Topkapı 1453 Tesisleri'nde "Bebekler Açlığa Dayanamaz" kampanyası dolayısıyla iftar verdi. İftara Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da katıldı. Davutoğlu yaptığı konuşmada hem devlet olarak hem de sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yürütülen yardım çalışmalarının bugün Türkiye'yi örnek bir ülke haline getirdiğini belirterek, "Bu gurur ve mutluluk yardımsever milletimizin farkı" dedi.

CÖMERTLİĞİMİZİ BÜYÜTMELİYİZ

Davutoğlu, ramazan ayının her yıl büyük bir şevk, heyecan ve ümitle karşılandığını belirtti. Her geçen yıl ramazanda daha büyük bir yardımseverlik ve cömertlik gösterilmesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Çünkü dünya her geçen yıl biraz daha fazla acı, yoksulluk ve yoksunlukla imtihan ediliyor" dedi. "Merhametimizi ve cömertliğimizi büyütmeliyiz ki zorda olan insanların acılarını dindirebilecek adımlar atabilelim" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz 'Ramazan geldi hoş geldi' diye bir deyim vardı. Bu sene Yeryüzü Doktorları, 'Ramazan geldi sen de gelsene' diye bunu çok güzel slogana dönüştürmüş. Tebrik ediyorum. Çünkü Yeryüzü Doktorları'nın 'Sen de gelsene' dediği yerde aç çocuklar, hekimsiz, hastanesiz insanlar, en temel ihtiyaçlardan mahrum binlerce, milyonlarca insan var. Hepimizi, bu mağdur ve ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşmaya ve el uzatmaya çağırıyor Yeryüzü Doktorları. Çünkü bir iyilikseverin dediği gibi 'Merhametin eli, aklın aritmetiğinden hızlıdır'."

TÜM YERYÜZÜNÜ MEMLEKET BİLMEK

Davutoğlu, Genç Yeryüzü Doktorları'nın, toplum değerlerine saygılı gençlerin kendilerini çok yönlü değiştirme projelerinden hareketle ortaya çıktığını, tüm yeryüzünü memleket bilen gençlerin daha öğrencilik yıllarından itibaren sahaya çıkmayı, Yeryüzü Doktorları'nı, tüm yeryüzünü ve yeryüzünde olanları tanımayı hedeflediklerini dile getirdi.

Genç Yeryüzü Doktorları'nın, 36 üniversitedeki 4 bini aşkın gönüllüden oluştuğunu öğrendiğinde gurur duyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Sivil toplum örgütleri içinde seçkin bir yere sahip Yeryüzü Doktorları'nın kendisini arkadan sürekli besleyecek, zenginleştirecek, geliştirecek ortaklar edinmiş olması, bu kadar zengin ve kapasiteli genç kitlenin bu hizmete devam edecek olması hepimize büyük bir ümit veriyor" diye konuştu. Sare Davutoğlu, sivil, gönülden yapılan çalışmaların daima hedeflerinden çok daha uzun vadeli, çok yönlü ve çok bereketli sonuçları olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, Genç Yeryüzü Doktorları ile Yeryüzü Doktorları'nın ilaveten yaptığı çalışmaların başka kazanımları da olduğunu, Yeryüzü Doktorları'nın ağırlıklı olarak yurtdışında yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlattı.

HER TÜRLÜ İMKu00c2NA SAHİBİZ

Yurtdışında sürdürülen projelerin, dünyanın farklı yerlerinde yaşanan sorunlar ve imkanlardan haberdar olma, hatta tıbbi gelişmeler de dahil olmak üzere eleştirel, araştırmacı bakış açısının gelişmesine büyük katkı sağladığını, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin kalitesini doktorların meslek hayatında, vatandaşların da günlük hayatlarının rutininde fark ettiğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: "Fakat bu bizim için yeterli değil. Bizim için iyilik, refah, adalet, merhamet ve şefkat ülke sınırlarına hapsolamayacak kadar geniş ve derin. Bizler hamdolsun her türlü imkana sahibiz. Sahip olduklarımızın verdiği konfora dalıp, açlık içinde olan Afrika'yı unutabilir miyiz? Ülkemizde veya yakın coğrafyamızda çok mazlum, yardıma ihtiyacı olan insanlarımız var fakat Afrika bunlardan çok farklı. Bunca zengin tedavi imkanlarına sahipken ilaç olmadığı için ölen Suriyeli çocuğa ya da Afrika'daki bir küçük çocuğa sağır kalabilir miyiz? Hem devlet olarak hem de sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla yürütülen yardım çalışmaları, bugün Türkiye'yi örnek bir ülke haline getiriyor. Bu gurur ve mutluluk yardımsever milletimizin farkı. Yeryüzü Doktorları ve Genç Yeryüzü Doktorları'nın pek çok ülkede yürüttüğü çalışmaları yüz akı çalışmalar olarak görüyorum ve gurur duyuyorum."

Davutoğlu'na konuşmasının ardından Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Havva Sular bir plaket sundu. İftar yemeğine Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, Yeryüzü Doktorları ile Genç Yeryüzü Doktorları üyeleri katıldı.