Kanallar can alıyor!
GÜNEYDOĞU Anadolu'da toprağa hayat veren sulama kanalları son 5 yılda 385 can aldı. Bölgedeki sulama kanallarındaki boğulmaların önüne geçmek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kanala Değil Havuza isimli bir projeyi hayata geçirdi. 11 bin öğrenciye eğitim verilen proje kapsamında bin 300 öğrenciye de ücretsiz yüzme kursu verilecek. Proje için 400'ü polis, 55'i jandarma olmak üzere 455 kişi eğitildi.
GAP projesi kapsamında yapılan sulama kanalları toprağa hayat verirken can almaya da devam ediyor. Boğulma vakalarının başını ise Şanlıurfa çekiyor. Sadece 2012 yılında kanallarda boğularak can verenlerin sayısının 67'ye ulaştığı belirtiliyor. Her geçen yıl kanalda boğulanların sayısının artması üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplu Destekli Polislik Şubesi kapsamlı bir proje hazırladı. Kanala Değil Havuza projesi ile polis kanalda boğulmaları minimize edecek.
Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve belediye ile işbirliği yapan Toplum Destekli Polis, merkez ve ilçelerde 117 okulda 11 bin 586 öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi verdi. Okullarda verilen yüzme eğitiminin yanı sıra 4 ay içerisinde merkezde bin, Birecik'te ise 300 olmak üzere bin 300 öğrenciye uygulamalı yüzme kursu verileceği öğrenildi.
Kahvehane ve toplu mekanları ziyaret ederek boğulmalara karşı uyarıda bulunan polis, yaklaşık bin kişi ile temasa geçtiği belirtiliyor. 10 ay yürütülecek projenin 4 aylık hazırlık aşamasını tamamlayan polis, önümüzdeki 4 ay uygulamaya ağırlık verecek. Bütün uyarı ve tedbirlere rağmen ihlalde bulunan vatandaşa ise 182 liralık cezai işlem uygulanacak. Bilinçsizlik, tedbirsizlik ve imkansızlıktan kaynaklanan sebeplerden yaşanan boğulma olaylarının önüne geçmeyi hedefleyen proje kapsamında bilinçlendirme, cezai tedbir, alternatif serinleme imkanlarının oluşturulması ve fiziki tedbir olmak üzere 4 ana faaliyet üzerinde yoğunlaşacak.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.