Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2866.35
BIST 100
9917.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kanallar can alıyor!

Sulama kanalları 385 can alınca çocuklara yüzme eğitimi verilmeye başlandı. Şanlıurfa Emniyeti bunun üzerine Kanala Değil Havuza isimli bir proje başlattı.
Kanallar can alıyor!
12 Haziran 2013 00:00:00
Sulama kanalları 385 can alınca çocuklara yüzme eğitimi verilmeye başlandı. Şanlıurfa Emniyeti bunun üzerine Kanala Değil Havuza isimli bir proje başlattı.

GÜNEYDOĞU Anadolu'da toprağa hayat veren sulama kanalları son 5 yılda 385 can aldı. Bölgedeki sulama kanallarındaki boğulmaların önüne geçmek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kanala Değil Havuza isimli bir projeyi hayata geçirdi. 11 bin öğrenciye eğitim verilen proje kapsamında bin 300 öğrenciye de ücretsiz yüzme kursu verilecek. Proje için 400'ü polis, 55'i jandarma olmak üzere 455 kişi eğitildi.

GAP projesi kapsamında yapılan sulama kanalları toprağa hayat verirken can almaya da devam ediyor. Boğulma vakalarının başını ise Şanlıurfa çekiyor. Sadece 2012 yılında kanallarda boğularak can verenlerin sayısının 67'ye ulaştığı belirtiliyor. Her geçen yıl kanalda boğulanların sayısının artması üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplu Destekli Polislik Şubesi kapsamlı bir proje hazırladı. Kanala Değil Havuza projesi ile polis kanalda boğulmaları minimize edecek.

Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve belediye ile işbirliği yapan Toplum Destekli Polis, merkez ve ilçelerde 117 okulda 11 bin 586 öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi verdi. Okullarda verilen yüzme eğitiminin yanı sıra 4 ay içerisinde merkezde bin, Birecik'te ise 300 olmak üzere bin 300 öğrenciye uygulamalı yüzme kursu verileceği öğrenildi.

Kahvehane ve toplu mekanları ziyaret ederek boğulmalara karşı uyarıda bulunan polis, yaklaşık bin kişi ile temasa geçtiği belirtiliyor. 10 ay yürütülecek projenin 4 aylık hazırlık aşamasını tamamlayan polis, önümüzdeki 4 ay uygulamaya ağırlık verecek. Bütün uyarı ve tedbirlere rağmen ihlalde bulunan vatandaşa ise 182 liralık cezai işlem uygulanacak. Bilinçsizlik, tedbirsizlik ve imkansızlıktan kaynaklanan sebeplerden yaşanan boğulma olaylarının önüne geçmeyi hedefleyen proje kapsamında bilinçlendirme, cezai tedbir, alternatif serinleme imkanlarının oluşturulması ve fiziki tedbir olmak üzere 4 ana faaliyet üzerinde yoğunlaşacak.