Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2836.88
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Kan sadece bizden akmayacak!'

Hizbullah'ın Suriye'de yaptıklarıyla bölgeyi cehenneme çevirecek bir savaşa kapı açtığını vurgulayan SMDK Geçici Başkanı George Sabra, "Bu durumda kan, sadece Suriye köylerinde akmayacak" diye konuştu
'Kan sadece bizden akmayacak!'
10 Haziran 2013 00:00:00
Hizbullah'ın Suriye'de yaptıklarıyla bölgeyi cehenneme çevirecek bir savaşa kapı açtığını vurgulayan SMDK Geçici Başkanı George Sabra, "Bu durumda kan, sadece Suriye köylerinde akmayacak" diye konuştu

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Geçici Başkanı George Sabra, İstanbul'da bir otelde düzenlediği ve çok sayıda muhalifin katıldığı basın toplantısında, ölümü sadece Suriyelilerin tatmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Hizbullah yaptıklarıyla bölgeyi cehenneme çevirecek bir savaşa kapı açıyor. Bu durumda kan sadece Suriye köylerinde akmayacak" ifadelerini kullandı.

"ŞARTLAR DÜZELMEDEN KONFERANSIN ANLAMI YOK"

2. Cenevre Konferansı ve Suriye krizine siyasi çözüm bulunması konusuna da değinen Sabra, Suriye'de şartlar değişmediği sürece Cenevre'deki konferanstan ya da herhangi bir siyasi girişimden bahsedilemeyeceğini söyledi.

ÖSO'NUN SİLAHLANDIRILMASI TÜM ÜLKELER İÇİN KAÇINILMAZ

İstanbul'daki basın toplantısına telefonla katılan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı Genelkurmay Başkanı Selim İdris de eli silah tutan herkesi ailesini, namusunu ve vatanını müdafaa etmeye çağırdı.

Hizbullah militanlarının artık Suriye'nin her yerinde savaştığını söyleyen İdris, "Muhalifler, sadece Esed güçleriyle değil, onun İran'daki efendileriyle de savaşmak zorunda kaldı. Bu nedenle muhaliflerin silahlandırılması tüm ülkeler için kaçınılmaz hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"REJİM DÜŞTÜ Kİ MEYDAN BUNLARA KALDI"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Genel Sekreteri Mustafa Sabbağ ise "Rejimin düştüğünün en büyük kanıtı, muhaliflerin artık Hizbullah ve İran militanlarına karşı savaşıyor olmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Esed Halep'i Scud füzeleriyle vuruyor

Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin Halep'i Scud füzesiyle hedef aldığı, muhaliflerin denetimindeki Rakka şehrine ise varil bombalasıyla saldırılar düzenlediği bildirildi. Saldırı sonrası onlarca evin yıkıldığı ve çok sayıda evin de hasar gördüğü belirtildi. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

71 masum cana daha kıydılar

Esed'e bağlı ordu birliklerinin dün sabahtan bu yana çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava ve karadan ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 71 kişinin öldüğü ifade edildi. Bu arada; ÖSO'nun Suriye'nin Ürdün sınırındaki Dera kentinin İnhil beldesinde kontrolü ele geçirdiği ifade edildi.

Mikdad'ın babası 53 tutukluya bedel

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güney bölgesi operasyon birliği komutanı Yasir el-Abbud, rejimin, Mikdad'ın babasının ve Derviş'in cenazesinin teslim edilmesi karşılığında aralarında 4 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 53 sivili serbest bıraktığını ifade etti. Müzakerelerin 18 gün sürdüğü vurgulandı.

Libya gün geçtikçe daha kötü oluyor

Libya'nın doğusunda yer alan Bingazi kentinde güvenlik güçleriyle El-Beragıse aşireti mensupları arasındaki çatışmada 25 kişinin öldü 140 kişi yaralandı. Öte yandan; Hizbullah yanlılarının, Beyrut'taki İran Büyükelçiliği önünde toplanan gruba müdahalesi sırasında da 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.