Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kamalak''tan ''Ak saçlılar'' açıklaması!

Saadet Partisi''nin 5. Olağan Kongresi''nde konuşan Kamalak, ''Ak saçlılar diyerek küçümseyici bir tavır sergiliyorlar. 45 yıl bu davaya bekçilik yapmak, ne zamandır suç oldu?'' diyerek, Asiltürk''e sahip çıktı.
Kamalak''tan ''Ak saçlılar'' açıklaması!
04 May 2014 13:53:00
Saadet Partisi''nin 5. Olağan Kongresi''nde konuşan Kamalak, ''Ak saçlılar diyerek küçümseyici bir tavır sergiliyorlar. 45 yıl bu davaya bekçilik yapmak, ne zamandır suç oldu?'' diyerek, Asiltürk''e sahip çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Tayyipçi misin, Ergenekoncu mu? Tayyipçi misin, Esadcı mı? Tayyipçi misin, paralelci misin?' İkisi de değiliz arkadaş, ikisi de değiliz. Doğru yol varken niçin başka yola sapacağız. Biz, Milli Görüşçü'yüz. Biz, yalnız hakkı bilir, yalnız hakkı söyleriz. Biz, ne devlet içindeki paralel yapılanmayı tasvip eder, ne de yolsuzlukların üzerinin örtülmesine rıza gösteririz.' dedi.

Kamalak, partisinin 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bugünün tarihi bir gün olduğunu belirterek, kongrede yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya için adım attıklarını söyledi.

Yola çıktıkları günkü heyecanla yollarına devam ettiklerini ifade eden Kamalak, idama mahkum edilen 528 Mısırlı masumun, Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Filistin'in, Arakan'ın, Somali'nin gözünün bugün kongrenin yapıldığı salonda olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin önünün siyaseten, ahlaken ve ekonomide tıkandığını öne süren Kamalak, 'Türkiye kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Dış politikada ise tam bir facia yaşanmaktadır. Gerçekten Türkiye tarihinin hiçbir döneminde bu kadar yalnız ve bu kadar etkisiz duruma düşmemiştir. Bu yüzden Türkiye'nin yeni bir sese, yeni bir söze, eskimez pörsümez yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi Saadet Partisidir' dedi.

-'İnançlı, adil, merhametli ve dürüst bir cumhurbaşkanı...'

Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasal hayatın en önemli dönüm noktalarından olacağını belirterek, 'Saadet Partisi, hem aldığı oy oranı bakımından hem de hitap ettiği kitle yönünden, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtar partisi haline gelmiştir' dedi.

Saadet Partisinin Türkiye'nin tümünü kucakladığını ifade eden Kamalak, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Biz, kişiler üzerinden değil, ilkeler, prensipler üzerinden siyaset yaparız. Milli Görüş camiası olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayların isimlerine göre değil, savunduğumuz ilke ve değerlere göre karar vereceğiz. Bu tarihi seçimdeki temel soru, 'Kim cumhurbaşkanı olacak' sorusu değil, 'Nasıl bir cumhurbaşkanı?' sorusudur. Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana duracaksa, beylerden, zadeganlardan, küresel baronlardan yana olacaksa, AB'nin ABD'nin talimatına pür dikkat kesilip, milletin feryadını duymazdan gelecekse, adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder. Biz, adamın kaşına gözüne değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız.'

Kamalak, basiret, feraset ve dirayet sahibi, gücün değil Hakkın ve haklının yanında olacak, fakir fukaranın hakkını koruyacak, inançlı, adil, merhametli ve dürüst bir cumhurbaşkanı istediklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öfkenin değil sağduyunun hakim olmasını temenni ettiklerini ifade eden Kamalak, Türkiye'nin son dönemde çok fazla gerildiğini ve kutuplaştığını öne sürdü. Gerilim ve kavganın kimseye faydası olmadığına işaret eden Kamalak, Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi gerektiğini bildirdi. Kamalak, 'Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, bu milletin arasına yeni fitne tohumları serpmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu noktada en büyük sorumluluk ise hem iktidara, hem de anamuhalefete düşmektedir. Maalesef her iki tarafında kullandığı üslup milletimizin sahip olduğu asalet ve nezaketten çok uzaktır' diye konuştu.

-'Ak saçlılar diyerek küçümseyici bir tavır sergiliyorlar'

Kamalak, kendilerine 'Ak saçlılar' denmesini de eleştirerek, 'Ak saçlılar diyerek küçümseyici bir tavır sergiliyorlar. 45 yıl bu davaya bekçilik yapmak, ne zamandır suç oldu? Allah aşkına 45 yıl hocamızın etrafında pervane gibi dönerek suç mu işlediler? Başkaları gibi çekip gitmedilerse suç mu işlediler? Sadıklarla beraber olun' dedi.