Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2456.26
BIST 100
9789.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kalın: Avrupa İslam'la kavga etmeyi bıraksın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TÜGVA programında yaptığı açıklamada ''Avrupa, İslam'la kavga ederek kendisine daha iyi bir gelecek inşa edemez'' dedi.
Kalın: Avrupa İslam'la kavga etmeyi bıraksın
02 Kasım 2021 16:32:24
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TÜGVA programında yaptığı açıklamada ''Avrupa, İslam'la kavga ederek kendisine daha iyi bir gelecek inşa edemez'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diplomasi Akademisi programı kapsamında Avrupa ülkelerinden gelen genç akademisyenlerle bir araya geldi. Görüşmede TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da hazır bulundu.

MÜSLÜMANLARI ÖTEKİLEŞTİRMEYİN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avrupa, İslam'la kavga ederek kendisine daha iyi bir gelecek inşa edemez. İslam ve Batı toplumlarının birbirlerini daha iyi anlamaları, daha iyi dinlemeleri gerekiyor. İslam'ı ötekileştirerek Avrupa'nın kendini çoğulcu tanımlaması mümkün değil. Bu kendiyle çelişen bir tezdir. İslam'ın ve Müslümanların ötekileştirilmesi sürecinin artık sona erdirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ib_ecf00a3c9b6f6f57b97b7f21ee4ec490.PNG

KENDİ UÇAĞIMIZI DA YAPTIK ARABAMIZI DA

İbrahim Kalın, “"Bize 'Yapamazsınız.', 'Kendi uçağınızı yapamazsınız.', 'Kendi savunma sanayi ürünlerinizi yapamazsınız.', 'Kendi şehirlerinizi kuramazsınız.', 'Kendi ekonominizi yönetemezsiniz.' diye söylendi. 'Yapamazsınız'ın altında 2 şey var. Bir tanesi, 'Bunu yapacak aklınız, zekanız, imkanınız yok ki sizin.' Daha derinde, daha ırkçı bir şekilde, 'Sizin böyle bir kabiliyetiniz, kapasiteniz yok. Son 200 yıldır iyi olan her şey Batı'dan gelendir.' algısı işleniyor. İkincisi ise 'Yaptırmayız, izin vermeyiz.' Nasıl izin vermeyiz? 'Yaptırım uygularız, engelleriz, adı konulmamış ambargolar uygularız.' Hamdolsun Türkiye artık bu kabuğunu kırdı. Son 15-20 yılda 'Yapamazsınız, yaptırmayız.' dedikleri her şey teker teker bir kenara konuldu. Biz kendi arabamızı da yapıyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah bu zamanlarda biz kendi elektrikli arabamızı kullanacağız. TOGG çıkacak, 13 ay kaldı, önümüzdeki yılın sonuna doğru inşallah kendi arabamızı üretmiş olacağız. SİHA, TİHA teknolojilerini üretir hale geldik. Farklı alanlarda çok daha güzel şeyler üretmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin bu özgüveni var. Kendi köklerinin farkında, ayaklarının bastığı toprağı bilen ama dünyaya açık ufuk perspektifinden bakan bir ülke var. Yerli ve milli olmak kendimizi dünyaya kapatmak demek değil. Dünya vatandaşı olmak da kendi kimliğimizi, tarihimizi unutmak demek değil" şeklinde konuştu.

foto_334552b6df2cde05ae6948ddf726b588.jpg

TÜGVA İLE DEĞİL KENDİLERİYLE UĞRAŞSINLAR

Kalın TÜGVA'ya yönelik iftiralarla ilgili şöyle konuştu:

''Arkadaşlarımız son derece şeffaf, kurallara bağlı bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar, gençliğimize çok güzel hizmetler sunuyorlar. Bunlardan rahatsız olanlar gitsinler kendi meseleleriyle uğraşsınlar"