Kahramanmaraş'ta evlerin içi dronla görüntülendi
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, ağır hasarlı binaların yıkılan duvarlarından görünen evlerin içi depremin boyutunu gösteriyor.
Kentte ağır hasarlı binaların yıkımına ve enkaz kaldırma çalışmalarına devam edildi. Bugüne kadar acil yıkılması gereken 4 bin 400 binadan yaklaşık 1300'ünün yıkım işlemi tamamlandı.
Duvarları ve kolanları zarar gören ağır hasarlı binalardan bazıları yan yattı veya kısmen yıkıldı. Bu binalarda bulunan televizyon, koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi birçok eşya da kullanılamaz hale geldi.
AA ekibi, yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı apartmanların içini dronla görüntüledi.
Ağır hasarlı evlerin yıkılan duvarları, içinde devrilen eşyalar, depremin boyutunu gözler önüne serdi
Afetzede Erdal Gülfidan, AA muhabirine, depremde ev ve iş yerinin yıkıldığını söyledi.
Herkesin bir telaş içinde olduğunu anlatan Gülfidan, yıkılan iş yeri nedeniyle ne yapacağını bilemediğini belirtti.
Depremin boyutunun çok büyük olduğunu vurgulayan Gülfidan, "Bundan sonra binalara kesinlikle sismik izolatör yapılması gerekiyor. Şuan ki manzara ortada. Bundan sonra çalışma hayatımı burada sürdüremem." dedi.
- Ağaca tutunarak ayakta kalabilmiş
Dursun Çınarlıdere de depremin yaşandığı gün evindeki sobayı yakmak için kalktığını ve sobanın hareket ettiğini gördüğünde depremin boyutunu anladığını dile getirdi.
Dışarıda beklediği esnada yakalandığı ikinci depremde ağaca tutunarak ayakta kaldığını anlatan Çınarlıdere, çok korktuğunu kaydetti.
Depremde daha çok eski binaların yıkıldığına veya zarar gördüğüne dikkati çeken Çınarlıdere, "Kolon kesmesi, demirlerin inceliği nedeniyle yıkımlar oldu. Burada toprak çok yumuşak. Felaketin boyutunu gördüğümde çok şaşırdım." diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.