KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ BİNA YIKILDI?
6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminde kaç bina yıkıldı sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yardımcısı Fuat Oktay, 105 bin binanın yıkık veya oturulamaz konumda olduğunu duyurdu.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen toplam on ilimizde büyük bir hasara neden olan depremlerin şiddeti 7.7 ce 7.6 büyüklüğünde. İki büyük depremle sarsılan on ilde yıkım oranı da bir hayli yüksek. 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 4.17'de deprem meydana geldi. Aynı gün yine saat 13.24'de 7.6 şiddetinde ikinci bir depremin oluşması tahribatın büyümesine neden oldu.
DEPREMDE KAÇ BİNA YIKILDI?
Asrın Felaketi olarak anılan iki büyük depremde kaç bina yıkıldı sorusu gündemde hız kazandı. Deprem, başta Kahramanmaraş'ta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Mersin ve Adana illerinde büyük bir sarsıntıya neden oldu. Depremin meydana geldiği illerde birçok bina yıkıma uğrarken bazı binalar ağır hasarlı olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde yıkılan, ağır hasarlı olarak belirtilen ya da artık oturulamaz konuma gelen bina sayısını duyurdu. Deprem bölgelerinde kullanılamaz durumda olan binaların net sayısını duyuran Fuat Oktay, 830 bin 806 bina da çalışmaların tamamlandığının da altını çizdi. Fuat Oktay'ın yaptığı açıklamaya göre depremin meydana geldiği illerde oturulamaz konumda olan bina sayısı 105 bin.
FUAT OKTAY AÇIKLADI
Depremde kullanılamaz hale gelen bina sayısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Oktay yaptığı açıklamada; “Toplamda 830 bin 806 bina çalışılmış durumda. Bunun 105 bini yıkılmış, yıkılacak veya acil ağır hasarlı konumda. Diğer bir ifadeyle 830 bin 806 binanın 407 bin 786'sı hasarsız. Yani çalışılan, tespiti yapılan her bir binanın yaklaşık yüzde 49'u hasarsız. Yani içinde oturulabilir. Az hasarlı binalara baktığımızda 205 bin 86'sı, o da yüzde 24 buçuğu yapıyor. Yani toplam yüzde 73'e yakın bir oranı binaların tekrar içerisinde doğrudan oturulabilir veya ufak bir bakımla oturulabilecek bir konumda." ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.