Kahraman: Tarihimizi unutmamalıyız
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kurucularından olduğu Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının iftar programına katıldı.
Vakfın Eyüp'teki genel merkezinde düzenlenen programda konuşan Kahraman, Türkiye'de 1950 yılına kadar toplam 876 dernek kurulduğunu belirterek, "Dernek yok, sivil toplum kuruluşu yok, şeflik var. Ses çıkaramazsınız. Bütün fikir hayatı kontrol altındadır. 1950'den sonra demokrasi gelmiştir" şeklinde konuştu.
Kahraman, İlim Yayma Cemiyetinin 1951 yılında öncü bir vakıf olarak kurulduğunu anlatarak, "O maya, o ufacık tohum büyür, büyür, koca bir çınar olur, çok büyük hizmetleri oldu. Allah o 68 kişiden ve onlara destek verenlerden razı olsun, çok güzel günlere gelindi" dedi.
Geçmişte yaşanan zorlukların bugün yeteri kadar bilinmediğine dikkati çeken Kahraman, "Şimdi rahatız ama bu rahatın kıymetini bilmemiz lazım. Maziyi bilirsek, bugünü biliriz. Tarihimizi ve tarihi şahsiyetlerimizi unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.
Kahraman, Sultan 2. Abdülhamid'in, en önemli tarihi şahsiyetlerden birini olduğuna dikkat çekerek, onun döneminde özellikle eğitim alanında çok önemli hamleler yapıldığını vurguladı.
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının kuruluşu için özellikle 22 Aralık tarihini seçtiklerini belirten Kahraman, "Neden 22 Aralık diyoruz? 21 Aralık en uzun gecedir, 22 Aralık'ta günler uzamaya başlamıştır. O yüzden 22 Aralık'ı seçtik" şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.