Kadroya geçene kovulma baskısı
NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ( Sağlık-İş) Genel Başkanı Hakan Toy, Sağlık Bakanlığı’nda kadroya geçen taşeron işçiler arasında ücret farkları bulunduğunu söyledi. Toy, bu farkın sebebi olarak firma sahibinin inisiyatifinin etkili olduğunu işaret ederken konuşu şu şekilde açıkladı: “Ankara’da Dışkapı Hastanesinde çalışan iki farklı firmada bulunan iki temizlik görevlisi veya tıbbı sekreterin aldığı ücretler arasında ne yazık ki fark var. A firmasında çalışana asgari ücret veriliyordu. B Firmasında çalışana asgari ücretin yüzde 5 fazlasını veriliyorken; C firmasında aynı işi yapan çalışana asgari ücretin yüzde 20 fazlasını veriliyordu. Bu durum ne yazık ki taşerondan kadroya geçişte de aynen geçmiş durumda. Aynı işi yapan insanlar arasında ücret farklılıkları yaşanmaktadır. Bu durum aynı işi yapanlar arasında huzursuzluğa ve iş barışının bozulmasına neden oluyor. Bu durum sadece Sağlık Bakanlığında çalışanlar arasında yok eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında da var. Çocuk Bakım evlerinde, yaşlı bakım evlerinde çalışanlar arasında da aynı sorunlar yaşanıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’ dan ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ dan düzeltilmesini talep ediyoruz.”
Taşeronları sıkıntısını ancak Cumhurbaşkanı çözer
Taşerondan kadroya geçenlerin sıkıntılarının sadece ücret farklılıkları olmadığını ifade eden Genel Başkan Hakan Toy hastanelerde tek tip elbise giyilmesi istenildiğini bunun tedarikinin ise çalışan tarafından yapılmasının istendiğini belirterek işçinin sorunlarını şu şekilde dile getirdi: “İşçilerin hala üzerlerin de hala işten çıkarma baskısı vardır. İlk olarak bu baskının kaldırılarak bu insanlara kurumun bir parçası gözüyle bakılması gerekiyor. Kadroya geçmeden önce yol ücreti bulunan işçiler, şimdi kadroya geçtikleri için yol ücretinden mahrum kaldılar. Serviste kullanamıyorlar. Çalışanların en büyük sorunları taşerondan 4/D kadrosuna geçtikleri anda özlük haklarının birçoğunu kaybetmeleri oldu. Bazı idarecilerin keyfi uygulamaları nedeniyle, yıllık izinlerini kullanamayanlar var. Kıdem tazminatları sıfırlandı. Onların bu sorunlarını Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ulaştıracağız. Biz eminiz ki onlar bizi anlayıp ve sorunlarımızın çözümü konusunda bize destek olacaklardır.”
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.