Kadınlar için 3 farklı çalışma modeli geliyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya'da gerçekleşen Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi ülkelerin ihtisas komisyonlarının katıldığı 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi' konulu uluslararası toplantıda önemli bir müjdeyi duyurdu.
Göktaş, milletvekilleriyle iş birliğinin, fikir alışverişinin ve kadın haklarının güvence altına alınması için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, "Kadınların iş ve aile dengesinin sağlanmasında öncü adımlar atacağız" dedi. Göktaş, ailenin toplumun en sağlam temeli olduğunu belirterek, bu temelin en güçlü unsurunun kadın olduğunu ifade etti ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun (KEFEK) Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde etkin bir şekilde çalıştığını söyledi."
Göktaş: "Yasamada KEFEK, yürütmede de bakanlığımız kadınların karar alma mekanizmalarında daha aktif rol almaları için çalışmalarını sürdürüyor. Her alanda Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak atılımlar gerçekleştiriyoruz. Kadınların ev ve iş hayatı arasında bir tercih yapmak durumunda kalmaması için esnek ve uzaktan çalışma modeli, hibrit çalışma modeli ve mahalle tipi kreşler üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız nihayete erdiğinde kadınların iş ve aile dengesinin sağlanmasında öncü adımlar atmış olacağız. Ülkemizin temel politikaları ve Bakanlığımızın çalışmalarında, kadınların istihdam ve işgücü piyasasına katılımlarının artırılması hep önceliğimiz oldu."
Kadın istihdam sayısı 11 milyona ulaştı
"Göktaş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2005'te 4 milyon 773 bin olan kadın istihdam sayısını iki katından fazla artırarak yaklaşık 11 milyona ulaştırdıklarını belirterek, şiddete karşı sıfır tolerans ilkelerini vurguladı. Bu ilkeye karşı her türlü davranışla mücadele edeceklerini ifade eden Göktaş, KADES ve GAMER Elektronik Kelepçe İzleme Sistemi gibi uygulamaların şiddetle mücadelede hayati önem taşıdığını söyledi.
Göktaş, Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda belirledikleri çalışma başlıklarını eğitim, sağlık, ekonomi, liderlik ve karar alma mekanizmalarına katılım, çevre ve iklim değişikliği olarak açıkladı. Ayrıca, kadınların her alanda eşit temsil ve katılımlarını artırmayı, şiddet ve ayrımcılıktan uzak yaşamalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Göktaş, kadınlara yönelik çalışmaların temel hedeflerinden birinin, onların önlerine konulan görünmez sınırları aşmalarına yardımcı olmak olduğunu vurguladı."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.