Kabakulak nasıl geçer?
Her insanaın çocukluk döneminde geçirdiği hastalıklardan olan ''Kabakulak'' için kabakulak hastalığına yakalanan çocukları için, Kabakulak nasıl geçer? sorusunun cevabını arıyor. Biz de bu haberimizde bu sorunun yanıtını araştırdık.
Kabakulak tanısı nasıl konulur?
Kabakulak sıklıkla, yalnızca hastanın belirtilerinin incelenmesi ile, özellikle de yüz şişmesi gözlemlenerek teşhis edilebilir. Doktor ayrıca kesin tanı için fiziki muayene yapar ve bazı testler ister. Muayene sırasında bademciklerin pozisyonunu görmek için boğazı kontrol eder. Kabakulak hastalığında bademcikler yana doğru itilmiş olabilir. Hastanın vücut sıcaklığı ölçülür. Teşhisi onaylamak için kan, idrar veya tükürük örneği alınıp testler yapılır. Menenjit ya da ensefalit şüphesinde test için bel bölgesinden ince bir iğne yardımıyla omurgaya girilerek beyin omurilik sıvısı örneği alınıp, incelenir.
Kabakulak tedavisi nasıl yapılır?
Kabakulak viral bir hastalık olduğu için antibiyotik tedavisine cevap vermez. Antibiyotikler sadece kanser tedavisi, organ nakli gibi nedenlerle bağışıklık sistemi baskılanmış bireylerde ikincil bir enfeksiyondan korunmak için hekim tarafından gerekli görüldüğü hallerde reçete edilebilir. Hastalık sırasında daha az sıkıntı yaşamak ve belirtileri hafifletmek için bazı uygulamalar yapılabilir. Bu uygulamalar şunları içerir:
Hastalık süresince bol bol yatak istirahati hem hastanın izolasyonu açısından hem de bağışıklığı güçlendirmek için faydalı olur.
Şişmiş ve hassas bezleri rahatlatmak için buz tatbiki uygulanabilir.
Bol miktarda sıvı alımı yüksek ateş nedeniyle kaybedilen vücut sıvılarının yerine konması için önemlidir.
Ilık tuzlu su çözeltisi ile gargara yapmak rahatlama sağlayabilir.
Çorba, yoğurt ve çiğnenmesi kolay olan yiyecekler tercih etmek (Bezlerdeki şişlik ve hassasiyet nedeniyle çiğnemek acı verici olabilir)
Tükürük bezlerinde daha fazla ağrıya neden olabilecek asitli yiyecek ve içeceklerden kaçınmak gerekir.
Yüksek ateşi düşürmek ve ağrıları hafifletmek için doktorun önerdiği ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçları kullanmak rahatlama sağlar.
Kabakulak aşı ile önlenebilen bir hastalıktır. Bu sebeple hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşı yaptırmaktır. Aşılı bireyler, etken virüs ile karşılaşmaları halinde hastalığı belirtisiz ya da çok hafif belirtilerle geçirirler. Kabakulak yayılımını azaltmak için, uygulanan üçlü karma aşı (kızamık, kabakulak ve kızamıkçık) kişiye virüse karşı bağışıklık kazandırmak için sıklıkla hayatın ilk yıllarında yapılır.
Sinüzit kaynaklı baş ağrısı nasıl geçer?
Sivrisinek ısırığı nasıl geçer?
Diş ağrısı nasıl geçer?
Morluklar nasıl geçer?
Dengemizi bozan Vertigo nasıl geçer?
Panik atak nasıl geçer?
Uçuklardan kurtulabilir miyiz? Dudak uçuğu nasıl geçer?
Yüzdeki yara izleri nasıl geçer?
Boğmaca hastalığı nasıl geçer?
Reflü nedir? Nasıl geçer?
Zona hastalığı nasıl geçer?
Boğaz ağrısı nasıl geçer?
Kabızlık nasıl geçer?
Mevsimsel Grip nasıl geçer?
Hepatit C nasıl geçer?
Sedef hastalığı nasıl geçer?
Sepsis nasıl geçer?
Serebral Palsi nasıl geçer?
Öksürük nasıl geçer?
Ele bulaşan Acı biber acısı nasıl geçer?
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.