Johnson yeni bir ittifak sistemi öneriyor
İtalya'nın yüksek tirajlı Corriere della Sera gazetesinin, Davos çıkışlı haberinde, Ukrayna ile bazı AB ülkeleri arasındaki gerilimin Davos Ekonomik Forumu toplantılarına yansıdığı ve "İngiltere Başbakanı Johnson'ın Avrupa'daki kartları bozma amacı taşıyan bir girişimle sahaya girmeye çalıştığı" belirtildi.
Haberde, "İngiltere Başbakanı, AB'ye alternatif olarak yeni bir siyasi, ekonomik ve askeri ittifak sistemi öneriyor." ifadesi kullanılırken, başlıkta da Doğu Avrupa'daki bu ittifakın Rusya'ya karşı kurulmasının planlandığı kaydedildi.
Bu öneriyi ilk olarak 9 Nisan'da Kiev'e yaptığı ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e açtığı ifade edildi
Davos Ekonomik Forumu'na katılan bazı uzmanlara göre, Johnson'ın bir aydan fazladır bunun üzerine ağ oluşturduğu, kafasındaki bu öneriyi ilk olarak 9 Nisan'da Kiev'e yaptığı ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e açtığı ifade edildi.
Johnson'ın önerisinin "İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth)" gibi bir anlamda "Avrupa Milletler Topluluğu" olduğu aktarılan haberde, "Johnson'ın kafasındaki Avrupa Milletler Topluluğu modeli, İngiltere'nin liderliğinde Ukrayna, Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın yanı sıra ileri bir tarihte potansiyel olarak Türkiye'yi de içerecek." değerlendirmesinde bulunuldu.
Haberde, Londra'nın Kiev ile görüşmelerinin İngiliz Başbakanının 9 Nisan'daki ziyaretinden bu yana arttığı, Johnson'ın bu girişimle, Brüksel'e ve Almanya'nın, Rusya'nın askeri saldırganlığına karşı tepkisine güvensizlikte birleşen ülkeleri bir grupta topladığı kaydedildi.
Haberde, "Kiev hükümetinin İngiliz inisiyatifine dair herhangi bir pozisyon almadığı, bununla beraber 27 AB üyesinin ek yaptırımlar konusunun ve silah yardımındaki gecikmesinin siyasi bir hendek oluşturduğu" ifade edildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin şu aşamada, AB'nin Ukrayna'ya "adaylık" statüsünü verip vermeyeceğinin belli olacağı 23 Haziran tarihini beklediği ve adaylığın kesin olup olmayacağının belirsizliğini koruduğu aktarıldı.
Ukrayna'ya bu statünün verilmesi halinde, yıllardır AB'ye üyelik için bekleyen Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın buna tepki gösterebileceği de yorumu da yapıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.