Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2989.86
BIST 100
8976.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

JİTEM'in ziyaretçi defteri

Devrimci Karargah davası sanıklarından eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın 2009 yılında JİTEM davasında verdiği ifadenin çok daha ötesini İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından 1997 yılında hakkında açılan soruşturmaya gönderdiği yazılı savunmada yaptığı ortaya çıktı.
JİTEM'in ziyaretçi defteri
17 Mart 2013 01:01:00
Devrimci Karargah davası sanıklarından eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın 2009 yılında JİTEM davasında verdiği ifadenin çok daha ötesini İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından 1997 yılında hakkında açılan soruşturmaya gönderdiği yazılı savunmada yaptığı ortaya çıktı.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

JİTEM davasında 2009 yılında verdiği ifade de, "JİTEM'in tabelasını gördüm" diyen eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın 1997 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından gizli yürütülen bir soruşturma kapsamında anlattıklarına Milat ulaştı. İşte 'JİTEM yoktur" diyenlerin tüm tezini çürütecek ifadeleru2026

Devrimci Karargah davası sanıklarından eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın 2009 yılında JİTEM davasında verdiği ifadenin çok daha ötesini İç İşleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından 1997 yılında hakkında açılan soruşturmaya gönderdiği yazılı savunmada yaptığı ortaya çıktı.

Toplantılarda JİTEM personelleri

2009 yılında JİTEM davasında Diyarbakır'da görev yaptığı süre içinde JİTEM tabelasını gördüğünü ifade eden Avcı'nın 1997 yılındaki savunmasında, güvenlik görevlileri arasında yapılan toplantılara JİTEM'in de temsilci gönderdiğini belirttiği görülüyor. İşte Avcı'nın savunmasındaki o ifadeler: "Görev yaptığımız dönemde bana ve çevremdeki herkese kendilerini Jitem subayı veya görevlisi olarak birçok kişi tanıttı, yapılan toplantılara Jitem temsilcisi olarak subaylar katıldı. Bunu o zamanki tüm Adli, idari, Mülki ve Güvenlik makamları bilmektedir."

JİTEM'e gidiyoruz

Savunmasında askerlerin ziyaretçi defterlerinden de söz eden Avcı'nın, "Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına, jandarma Alay Komutanlıklarına ziyarete gittiğimizde "JİTEM'e gidiyoruz" dendiğinde direk görevli erler bu yerler ile bizi irtibatlandırdıkları gibi buradaki ziyaretçi defterlerine JİTEM diye şerh düşüyorlardı" dediği görülüyor.

Neden inkar ediliyor?

JİTEM'in neden inkar edildiğini ise Avcı, savunmasında şu şekilde anlatıyor: "27 Mayıs 1993 tarihinde Muş ili Kırsal alanındaki PKK militanlarına katılma teşebbüsünde iken yakalanan 5 PKK taraftarı Muş Jandarma Alay Komutanlığından istihbarat (JİTEM) mensuplarına teslim edilir ancak bu kişilerin cesetleri 2 gün sonra köprü altında kurşunlanmış olarak bulunur, olayın tahkikat evraklarının halen Erzincan DGM (şimdi Erzurum'a nakil oldu) bulunduğu ancak, fail olarak hiçbir isim tespit edilememiş faillerinin kim olduğu belirlenememiştir. Jandarma Alayında 5 kişiyi teslim alıp kurşuna düzenler belirlenememektedir. Bir tek bu olay bile her şeyi anlatmaya örnektir. JİTEM'in kabulü bu ve benzeri olaylara da cevap vermeyi gerektirdiğinden inkarın sebebi ortaya çıkmaktadır."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme