Japon 'Ondekoza'dan 50 ülkede bin gösteri
Japonya'nın Sado Adası'nda 48 yıl önce kurulan davul gurubu "Ondekoza", 50 ülkede yaptığı bin civarında gösteriyle kültürlerini dünyaya tanıtmaya çalışıyor.
Geleneksel davulları "taiko"yu dünyaya tanıtan "Ondekoza", kendilerine has ritimleri ve dans performanslarıyla göz dolduruyor.
Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Daikin şirketi iş birliğiyle Türkiye turnesine çıkan, Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahne alan grup, izleyicinin beğenisini topladı.
Grubun en yaşlı üyesi Matsuda Seizan (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubun, ülkelerinin geleneksel kültürünün parçası olan Japon davulunu dünyaya tanıtmak için kurulduğunu söyledi.
Bugüne kadar yaklaşık 50 ülkede konserler düzenlediklerini belirten Seizan, "Amacımız bütün dünyaya barış dileklerimizi iletmek. Özellikle gençlere, küçük çocuklara bu dileğimizi ileterek, dünyada barışı hedefliyoruz.'' dedi.
Programlara hazırlık için kaslarını güçlendirmek amacıyla her sabah koştuklarını anlatan Seizan, şöyle devam etti:
"Kaslarımızı güçlendirici spor yapıyoruz. Daha sonra eğitime başlıyoruz. Bu işi profesyonel olarak yapıyoruz. Başka bir meslekle ilgilenmiyoruz. Normalde bugün buraya geldiğimiz grup 6 kişiden oluşuyor fakat diğer arkadaşlarımızla 12 kişiyiz. Hepimiz burada bir aileyiz. Grubumuzda bulunmak için herkesin Japon olması gibi bir şart yok, girmek isteyen herkes gelebilir."
"Koreografi doğaçlama gelişiyor"Kareografilerini gün içinde doğaçlama belirleyip çalıştıklarını dile getiren Seizan, "Grupta bulunmanın herhangi bir yaş aralığı yok. Yapmak isteyen herkese kapımız açık. Dünyada o kadar çok sahne aldık ki sayısını gerçekten tam olarak bilmek zor ama bin civarında." ifadelerini kullandı.
Türkiye'ye ikinci gelişleri olduğunu anlatan Seizan, şunları kaydetti:
"Japonya ile Türkiye geçmişten beri iki dost ülke. Türkiye'yi çok seviyoruz. Biz grup olarak konserler verirken, ülkelerin kültürleri olarak birbirimizle etkileşim içine giriyoruz. Türkiye ile Japonya'nın arası geçmişten beri zaten çok iyiydi, halen öyle. Japonya'nın siyasi ilişkilerinin kötü olduğu ülkelerle de kültürel anlamda iyi ilişkilerle devam etmek istiyoruz."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.