Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2458.09
BIST 100
9796.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'İyiliğin kalbine' yürüdüler

Halil İbrahim buluşmaları 'İyiliğin Kalbine Yürüyüş'le başladı. Binlerce Şanlıurfalı yaklaşık iki kilometre yürüdü. Birçok ülkeden katılımın olduğu buluşmada, Hz. İbrahim'in bıraktığı insanlık mirasına dikkat çekildi.
'İyiliğin kalbine' yürüdüler
06 Ekim 2013 00:00:00
Halil İbrahim buluşmaları 'İyiliğin Kalbine Yürüyüş'le başladı. Binlerce Şanlıurfalı yaklaşık iki kilometre yürüdü. Birçok ülkeden katılımın olduğu buluşmada, Hz. İbrahim'in bıraktığı insanlık mirasına dikkat çekildi.

Bu yıl VII. düzenlenen 'Halil İbrahim Buluşmaları' kapsamında binlerce Şanlıurfalı 'İyiliğin Kalbine Yürüyüş' etkinliğine katıldı. Kapaklıpasaj'dan başlayan yürüyüş Balıklıgöl Platosu'nda son buldu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık'ın okuduğu dua ile devam etti. Ak Parti Milletvekil Abdulkerim Gök ve Mahmut Kaçar, Türkiye'nin tüm zamanlarda mazlumların yanında yer aldığını vurgulayan birer konuşma yaptı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, tüm dünyadaki iyilik hareketlerini Hz. İbrahim'in bayrağı altına çağırdıklarını söyledi. Dinleri, dilleri ne olursa olsun insan sevgisi, merhamet sahibi herkesi iyilik hareketine davet ettiğini dile getiren Güvenç, fakire, düşküne ev garibana el uzatan herkese ödül verdiklerini kaydetti.

Buluşmaların VII'ncisinin yapıldığını anımsatan Güvenç, bunlara her geçen yıl yenisinin ekleneceğini belirterek, "Ezilenlerin, sömürülenlerin sesi olacağız. Bu yüksek gür sada, dünyadaki zulmü, sömürüyü, baskıyı ortadan kaldıracak. Bir kez daha bu dünya bizim medeniyetimize şahitlik yapacak. Bizim medeniyetimiz şefkat medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz kardeşlik medeniyetidir. Bizim medeniyetimizde zulüm yoktur. İnsanlara dili, dini ırkı için ayrım yoktur. Ötekileştirme yoktur. Bizim medeniyetimizde Fırat'ın kenarında kurt ile kuzu bir arada yaşar." dedi.

AK Parti Milletvekili Mahmut kaçar ise şunları dile getirdi: "Biz Şanlıurfalılar olarak, Hz. İbrahim'in, Eyüp'ün torunları olarak coğrafyamızda yaşanan zulme karşı tavrını tevhit inancının yanında, hakkın yanında mazlumun yanında net olarak ortaya koyan bir şehrin çocuklarıyız. Dünyanın dilsiz olduğu bir ortamda nasıl hakkı ifade ettiysek inşallah çocuklarımız da İbrahim duruşunun hakkını verecek." Protokol konuşmalarının ardından Özgürlüğü simgeleyen güvercinler semaya bırakıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Gurup Dergah'ın ilahi konseri ile etkinlik son buldu.