Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2989.86
BIST 100
8976.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İyi Parti blöf yapıyor dedi! Eleştirilerin hedefi oldu

Fatih Portakal'ın İyi Parti'nin seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararının pazarlıkta elini güçlendirmek için alındığını ve Meral Akşener'in bu kararı tekrar gözden geçirebileceğini söylemesinin ardından, İyi Parti yöneticilerinden sert tepkiler geldi.
İyi Parti blöf yapıyor dedi! Eleştirilerin hedefi oldu
17 Eylül 2023 09:35:07
Fatih Portakal'ın İyi Parti'nin seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararının pazarlıkta elini güçlendirmek için alındığını ve Meral Akşener'in bu kararı tekrar gözden geçirebileceğini söylemesinin ardından, İyi Parti yöneticilerinden sert tepkiler geldi.

Yaklaşan yerel seçimler Türkiye'nin gündemini sarmış durumda. Seçime sadece 6 ay kala, siyaset sahnesi giderek daha hareketli hale geliyor.

Genel seçimlerde büyük bir yenilgi yaşayan muhalefet, şu anda iç çatışmalarla sarsılmış durumda. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlere kendi partisi kadrosuyla katılacaklarını açıkladı. Ancak muhalif partilerin ittifakı, seçmen nezdinde beklenen ilgiyi bulamadı.

Özellikle muhalif kesimin önde gelen gazetecileri, ittifaksız muhalefetin sadece kayıp getireceği konusunda hemfikir. Bu görüşlerin öncüsü ise Fatih Portakal.

Sözcü TV'de yayınlanan Ana Haber programında, Portakal, İyi Parti ve Akşener'in blöf yaptığını ifade etti ve yakın gelecekte masanın yeniden kurulacağını ima etti.

"2 gün sonra dönüş yapacak"

Akşener'i eleştiren Portakal şu ifadeleri kullandı:

"Meral Hanım’ın İyi Partisi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ve kurmayları… İkisi de biliyor. İttifaksız kazanmaları mümkün değil. Matematik ortada. Bakmayın siz Meral Hanım'a 2 gün sonra dönüş yapacak CHP’yi masaya çekmek için, ‘ben de pazarlık gülüm ver’ diye böyle bir blöfün içerisinde. Siz rahat olun 2-3 gün sonra İyi parti yanaşmaya başlayacak. Yanar döner siyaset. Kızacakalardır bana ama mümkün değil ittifaksız kazanmaları. Büyük ihtimalle CHP ile anlaşma yoluna gidecekler. Şu anda sadece blöf yapıyorlar. "

"Mesleki ahlak yoksunu bu zat"

İyi Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz Portakal’ın açıklamaları hakkında ağır konuştu.

Poyraz, “Mesleki ahlak yoksunu bu zat bizim nazarımızda şerefli basınımızın bir mensubu değil siyaseti dizayn etmeye çalışan bir aparattır” ifadelerini kullandı.

İyi Parti lideri Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Fatih Portakal'a şunları söyledi: "Banka hesabındaki rakam yükseldikçe, haysiyetin alçalıyor farkında mısın?"

fatih_dd288be4a605549b67c6b1dd5f5a41af.jpg

"Fatih Portakal gibi bu dengenin rantçıları"

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'de tartışmalara dahil olarak ise şu sözleri kullandı:

"İyi Parti’nin karşılıklı ranta dönüşen ittifak siyasetinin dehşet dengesini değiştirme teşebbüsü olan 3. yolu açması, Fatih Portakal gibi bu dengenin rantçılarını çok rahatsız etmiş durumda.”

İyi Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak da “Kokuşmuş ilişkilerinizle İyi Partimize istikamet belirleyemediğiniz için terbiyesizce yorumda bulunuyorsunuz.” paylaşımı yaptı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme