Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İyi ki doğdun Abdullah Tayyip

15 Temmuz'da babanla birlikte uğruna şehit olduğun vatanın, bugün yepyeni bir döneme girdi. Senin 19 yaşına bastığın gün millet, ismini aldığın Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin ilk Başkan'ı seçti. Ey Abdullah Tayyip, sen ve baban gibi şehit olan binlerce yiğidin gözü arkada kalmasın. Vatan bugün, ayağındaki prangalardan kurtuldu.
İyi ki doğdun Abdullah Tayyip
25 Haziran 2018 14:49:00
15 Temmuz'da babanla birlikte uğruna şehit olduğun vatanın, bugün yepyeni bir döneme girdi. Senin 19 yaşına bastığın gün millet, ismini aldığın Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin ilk Başkan'ı seçti. Ey Abdullah Tayyip, sen ve baban gibi şehit olan binlerce yiğidin gözü arkada kalmasın. Vatan bugün, ayağındaki prangalardan kurtuldu.

Milat

24 Haziran zaferi 15 Temmuz kahramanlarından Erol Olçok'un oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u akıllara getirdi. Babası ile zalime karış duran ve şehid olan Abdullah Tayyip hayatta olsa bugün 19 yaşına basacaktı.

Abdullah Tayyip Olçok kimdir?

15 Temmuz gecesi vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmak için babası Erol Olçok'la birlikte köprüye koşan Abdullah Tayyip Olçok, 2 mermiyle vuruldu ve henüz 16 yaşında şehadete kavuştu. Lise öğrencisi Abdullah Tayyip, FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin en genç şehitlerinden biri oldu.

24 Haziran 1999'da İstanbul'da, ailesinin ilk evladı olarak dünyaya gelen Abdullah Tayyip Olçok, 2006 yılında Capitol İlköğretim Okulu'na başladı ve iki yıl sonra Özel Efdal İlköğretim Okulu'na devam etti. Lise hayatına 2013'te, Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi'nde adım attı. 2015'te ise Koşuyolu Özel Birey Temel Lisesi'ne geçiş yaptı. Hukuk okumak istediğini söyleyen Abdullah Tayyip, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanıyordu.

"Sen nereye, ben oraya"

Darbeci cuntaya karşı sokağa çıkan babası Erol Olçok'un 'evde kal' ısrarına aldırmayan Abdullah Tayyip Olçok, babasıyla omuz omuza direnmek, yan yana mücadele etmek için bir an bile tereddüt etmedi.

Erol Olçok, 15 Temmuz akşamı Altunizade'deki evinden dışarı çıkmak için hazırlandı. Oğlu Abdullah'a kardeşleriyle annesinin yanında kalmasını söyledi. Babasını dinlemeyen Abdullah, "Sen nereye ben oraya" dedi. Bunun üzerine baba ve oğul verecekleri kutlu mücadele için yola çıktı.

Ellerinde bayraklarla sokağa çıkan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip, önce Altunizade'ye gitti. Darbeye karşı sokağa çıkan kalabalığa sürekli moral veren babasının yanından bir an bile ayrılmadı. Kol kola kenetlenerek yürüyen gençlerin önünde Boğaziçi Köprüsüne yürüdü. Babası askerleri ikna etmeye çalıştı. İkna olmayacaklarını anladığı için de Abdullah Tayyip'i güvenli bir yere almak istedi. Ancak o sırada hain darbeciler Erol Olçok'a ateş etti. Babasına yardıma koşan Abdullah Tayyip ise 2 zırh delici mermiyle yere yığıldı. Abdullah Tayyip olay yerinde, babası Erol Olçok ise hastanede şehit düştü.

Erdoğan: Abdullah Tayyip pırlanta gibi bir yavrumuzdu

Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde bir cenaze töreni düzenlendi. Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. "Erol benim bir yol arkadaşımdı. Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu, rabbim cennetiyle müşerref kılsın." diyen Erdoğan, daha sonra Olçok'ların kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu. Baba-oğul Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit Abdullah Tayyip Olçok'un ismi, Ankara Yenimahalle'de bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine, Kahramanmaraş Elbistan'da bir imam hatip ortaokuluna ve Konya Selçuklu'da bir imam hatip ortaokuluna verildi.