İşte FETÖ'nün bilişim casusu
Yapılan teknik çalışmalar sonrasında belirlenen o ismin Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde örgütün TSK'daki mahrem yapılanmasında sivil asker imamlığı yaptığı, daha sonrada TAİ, HAVELSAN, Roketsan, TÜBİTAK, ASELSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, BTK ve Türk Telekom'a yerleştirdiği örgüt üyeleriyle casusluk faaliyetleri yürüten Suat Yiğit olduğu ortaya çıktı.
KOZA İPEK ÇALIŞANI
Kod isimler, özel haberleşme kanalları, kaynağı belirsiz paralar, hücreler, ağabeylik-imamlık sistemi gibi tüm casusluk unsurlarını içerisinde barındıran bilişim yapılanması yöneten Suat Yiğit, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde yurtdışına çıktı. Devletin kılcal damarlarına sızarak milli projelerini çalmaya ve sabote etmeye çalıştığı belirtilen Suat Yiğit'in Koza İpek Holding'in Doğal Enerji Kaynakları Araştırma şirketinde çalıştığı belirlendi.
İRTİBATLI 100 HAT
Yiğit'in deşifre edilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, örgütün bilişim yapılanmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Ulaştılan soruşturma dosyasında, firari Akın İpek'in şirketinde çalışan Suat Yiğit'in kullandığı operasyonel hatlar üzerinde yapılan teknik çalışmalar ve fiziki araştırmaların ardından bilişim casuslarına yönelik operasyonlar için düğmeye basıldı.
OPERASYONLAR BAŞLADI
Suat Yiğit'in kontrolündeki operasyonel hatlardan deşifre edilen 100 hattan incelemeleri tamamlanan 15 örgüt üyesi Ankara Terörle Mücadele Şubesinin operasyonuyla gözaltına alındı. 11 kişinin yakalandığı soruşturmada 7 örgüt üyesi de itirafçı oldu.Örgütün Türkiye bilişim yapılanmasından sorumlu kişinin Selçuk kod adlı Suat Yiğit olduğu, bilişim biriminin Türkiye genelinde 7 bölgeye ayrıldığını, yapılanmanın gizliliğe çok önem verdiğini belirlendi. Polisin itirafçıların verdiği bilgiler ve MİT'in tespit ettiği operasyonel hatlara yönelik çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.
Sabah
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.