Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.97
Gram Altın
2892.51
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbullular ateş püskürdü! ''İndirime değil bindirime gelmişler''

CHP’li İBB’nin ulaşıma yaptığı yüzde 35 zam dün uygulamaya girdi. Sabah saatlerinde yeni zamlarla karşılaşan İstanbullular, yapılan zamma ateş püskürdü. Vatandaşlar, “Her şey güzel olacak dediler güzel olan bir şey göstersinler” dedi.
İstanbullular ateş püskürdü! ''İndirime değil bindirime gelmişler''
11 Şubat 2020 00:01:00
CHP’li İBB’nin ulaşıma yaptığı yüzde 35 zam dün uygulamaya girdi. Sabah saatlerinde yeni zamlarla karşılaşan İstanbullular, yapılan zamma ateş püskürdü. Vatandaşlar, “Her şey güzel olacak dediler güzel olan bir şey göstersinler” dedi.

Uğur BİRDAL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararıyla İstanbul’da toplu taşıma araçlarına yapılan yüzde 35’lik zam vatandaşı isyan ettirdi. Öğrencilere, çocuklu annelere indirim ulaşım vaadi ile yönetime gelen Ekrem İmamoğlu’na sabah saatlerine işlerine giderken İstanbul Kart’larını zamlı tarife üzerinden dolduran İstanbullular, “Yeter ya bıktık artık” diye sert tepki gösterdi.

İBB’den Marmaray’a zam

Devlet Demir Yolları’na bağlı Marmaray’a yapılan yüzde 35’lik zammın da İBB tarafından yapıldığı ortaya çıktı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu, Marmaray’a yapılan zammın da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını açıkladı. Göksu, “Marmaray zammı da İBB’nin ulaşıma yaptığı zam gibi yine 5216 sayılı kanuna göre UKOME kararı ile çıkıyor. Bu konuda yetki UKOME’nindir. TCDD veya Ulaştırma Bakanlığı müdahale edemez. Karar yine İBB Başkanı tarafından onaylanıyor” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan açıklama

Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolları Marmaray’a yapılan zamma ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "UKOME kararı gereğince Marmaray'da geçiş ücretleri artırıldı. Bu konuda TCDD'nin herhangi bir yetkisi yoktur. UKOME kararı uygulandı. TCDD sadece işletmeyi yapıyor" bilgisi verildi.

CHP’li İmamoğlu bizi kandırdı

Sabah işe giden vatandaşlar ulaşıma yapılan zammın şokunu yaşadı. Ulaşım zammından şikâyet eden vatandaşlar, “Dedikleri birbirini tutmadı, sözünde durmadı, sabah sabah büyük sürpriz oldu benim için küfrederek gidiyorum. Artık yeter bıktık, nereye gideceğiz kim düzeltecek bunu. İmamoğlu’ndan indirim beklerken bindirim geldi. Her şey güzel olacak demişlerdi güzel olan bir şey göstersinler. Gereksizdi yeri değildi. İmamoğlu başta öyle söylemedi, bizi kandırdı. Milleti kandırdı, ne varsa yine cumhurbaşkanımızda var Allah Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin” tepkisinde bulundu.

En yüksek zam Adalar Hattı'na

İBB'nin UKOME kararıyla maliyetlerdeki artış nedeniyle yaptığı zam yürürlüğe girdi. Otobüs ve raylı sistemlerde ortalama yüzde 35 zam yapılırken Adalar ulaşımında ise artış miktarı yüzde 100'e vardı. Adalar Hattı'nda tam ücret tarifesi 5,20 liradan 10 liraya, indirimli öğretmen tarifesi 2,10 liradan 7 liraya, öğrenci tarifesi ise 1,20 liradan 5 liraya yükseldi. Adalar'da aylık abonman kartta ise tek yön tarifesi 3 basımdan 4'e çıkarıldı. Marmaray da zamdan nasibini aldı. Marmaray'da kısa mesafe 2,60 liradan 3,50 liraya, tam parkur ücreti 5,70 liradan 7,75 liraya, indirimli öğrenci 1,85 liradan 2,50 liraya, indirimli öğretmen 1,85 liradan 2,50 liraya yükseldi. Metrobüs ulaşımında ise uzun mesafe tam bilet 3,85 liradan 5,20 liraya, indirimli öğretmen tarifesi 2,10 liradan 2,85 liraya, indirimli öğrenci tarifesi 1,25 liradan 1,70 liraya, en kısa mesafede tam bilet 1,95 liradan 2,50 liraya çıkarıldı.