İstanbul'da terör örgütü MLKP'ye operasyon
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşma kapsamında, terör örgütü MLKP'ye üye 18 şüpheli tespit edildi.
Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde belirlenen 13 adrese operasyon düzenledi.
Operasyonda gözaltına alınan 12 zanlı işlemleri için emniyete götürüldü.
Ekiplerin 6 şüphelinin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor.
MLKP terör örgütü
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), 10 Eylül 1994 tarihinde kurulan ve Türkiye'de silahlı mücadele yürüten yasa dışı bir komünist parti olarak bilinir. MLKP, sistemlerin baskıları ve yasaklamaları nedeniyle yasa dışı bir örgüt olarak faaliyet gösterdiğini belirtir ve bu çerçevede eylemlerini sürdürür. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Türkiye'de faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri" listesinde "Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)" adıyla yer almıştır.
MLKP'nin kuruluş kongresi belgeleri, teorik, siyasal ve örgütsel temellerini oluşturur. Parti, "birlik devrimi" olarak adlandırılan bir gelişme sonucu oluşmuş olup, bu gelişme, komünistlerin birliği düşüncesine sahip parti öncü örgütlerin 1989'dan itibaren yürüttükleri bir mücadelenin sonucudur.
MLKP, 1991 yılında TKİH ve TKİH'nin birleşmesiyle kurulmuştur. Eylül 1994'te, TKİH ve TKP/ML Hareketi Birlik Kongresi'ni düzenleyerek MLKP-K (Marksist Leninist Komünist Parti-Kuruluş) kuruldu. Daha sonra 1995 yılında toplanan 1. Parti ve Birlik Konferansı, MLKP-K ile TKP/ML (YİÖ) (Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist - Yeniden İnşa Örgütü) arasındaki birliği sağlayarak "Kuruluş" ekini kaldırdı. Bu şekilde MLKP, dört komünist örgütün birleşmesiyle oluşturuldu.
MLKP, Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) ve Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ) gibi gençlik ve kadın örgütleriyle ilişkilidir.
Örgüt, zaman içinde ayrılıklar yaşamış ve ayrılan gruplar farklı komünist örgütler kurmuşlardır. Ayrıca, 2016 yılında Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleriyle birleşerek Türkiye'de faaliyet yürüten bazı komünist ve Marksist-Leninist silahlı örgütlerle ortak bir cephe oluşturmuştur.
MLKP, Türkiye'de çeşitli silahlı çatışmalara katılmış ve bazı gruplarca eleştirilmiştir. Özellikle Barış Pınarı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu ile çatışmalara girmiştir.
Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütleri
PKK: 1984 yılında kurulan bu örgüt, Türkiye'nin güneydoğusunda Kürt ayrılıkçılığı amacıyla silahlı mücadele yürütmektedir. Türkiye, AB ve ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilir.
DHKP/C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi): Bu aşırı sol terör örgütü 1970'lerde kuruldu ve Türkiye'de silahlı terör eylemler gerçekleştiriyor. Hedefleri arasında polis, asker ve devlet görevlileri bulunmaktadır.
FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü): Fethullah Gülen'in liderliğindeki bu örgüt, Türkiye'deki kamu kurumlarına sızarak devleti ele geçirmeye çalışarak 2016 yılında darbe girişiminde bulunmuştur.
DEAŞ (IŞİD): Dünya genelinde terör eylemleri gerçekleştiren bu örgüt, Türkiye'de de saldırılarda bulunmuş ve Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilmektedir.
DHKP/K (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Kongra-Gel): Bu aşırı sol örgüt, Türkiye'de silahlı eylemler gerçekleştirmekte ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılar düzenlemektedir.
YPG/YPJ (Yekîneyên Parastina Gel/Yekîneyên Parastina Jin): Suriye merkezli Kürt milis güçleri olan YPG ve YPJ'nin bazı unsurları, Türkiye'nin sınır bölgelerinde etkinlik gösterdiği için Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilmektedir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.