Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.84
Gram Altın
2819.52
BIST 100
9658.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul'da suç örgütlerine 'Kuyu' darbesi! Çok sayıda gözaltı var

06 Eylül 2024 07:50:44
İstanbul'da yerel organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 'Kuyu-22' operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı.

Haber: Marina Mussa

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Kuyu-22" operasyonları sonucunda, İstanbul'un Sancaktepe, Bağcılar, Fatih, Güngören, Büyükçekmece, Başakşehir, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde toplam 13 eylemde bulunan 23 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda, şüphelilere ait 2 savunma tipi el bombası, 7 ruhsatsız tabanca, bir otomatik silah, bir GPS takip cihazı, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve eylemlerde kullanıldığı belirlenen bir çalıntı otomobil ele geçirildi. Şüphelilerin, belirtilen ilçelerde farklı tarihlerde iş yerlerine, ikametlere ve araçlara yönelik kurşunlama, iş yerlerine el bombası ve ses bombası atma gibi eylemler gerçekleştirdiği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.