Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.84
Gram Altın
2820.57
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul'da husumetli iki organize suç örgütüne 'kuyu' darbesi

07 Eylül 2024 12:53:32
İstanbul'da faaliyet gösteren iki rakip organize suç örgütüne karşı büyük çaplı "KUYU-23" operasyonu gerçekleştirildi!

Haber: Yunus Akseki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, İstanbul’da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Kuyu-23 Operasyonu” gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen operasyonda kent genelinde faaliyet gösteren iki ayrı organize suç örgütünü çökertildi.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Operasyon kapsamında 29 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen malzemeler arasında 2 adet AK-47 uzun namlulu silah, 9 ruhsatsız tabanca, 3 çalıntı motosiklet, 1 eylemde kullanılan otomobil, 1 çalıntı otomobil, 4 kar maskesi, 2 çelik yelek ve çok sayıda fişek bulunuyor.

Ayrıca, Bahçelievler’de 27 Ağustos’ta yaşanan silahlı çatışmada 2 kişinin yaralandığı, 30 Ağustos’ta gerçekleştirilen başka bir silahlı saldırıda ise örgüt üyesi E.K.’nin öldüğü ve 1 kişinin yaralandığı belirlendi. Aynı gün Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde yapılan saldırıda 1 polis memuru, 1 jandarma personeli, 1 özel güvenlik görevlisi ve 2 vatandaş yaralandı. Bu saldırılar ve eylem hazırlığında oldukları da tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.