Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.21
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul'daki nitelikli okullar belli oldu! Merkezi sınav ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan duyuru ile birlikte İstanbul Ankara ve İzmir başta olmak üzere bin 369 nitelikli okul belirlendi. 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınava kimler girebilir? Nitelikli okullara nasıl başvurulur? Nitelikli okullar hangileri? Detaylar haberimizde...
İstanbul'daki nitelikli okullar belli oldu! Merkezi sınav ne zaman yapılacak?
11 Nisan 2018 13:39:00
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan duyuru ile birlikte İstanbul Ankara ve İzmir başta olmak üzere bin 369 nitelikli okul belirlendi. 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınava kimler girebilir? Nitelikli okullara nasıl başvurulur? Nitelikli okullar hangileri? Detaylar haberimizde...

MEB'den yapılan son dakika açıklamaya göre 8.sınıf öğrencilerinin merakla beklediği nitelikli okullar belli oldu. Nitelikli liselere nasıl başvuru yapılır? Nitelikli okullar liseler hangileridir? İşte Nitelikli Okul listesli ve detayları...

Önceliklek belirtelim yeni sistemde bir sınav gerçekleştirilecek ancak TEOG kadar kapsamlı ve çok oturumlu olmayacak. Sınavda nitelikli liselere giremeyenler, ya da LGS'ye girmek istemeyen öğrenciler adrese dayalı olarak en yakın okullardan birine yerleştirilecek.

LGS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 29 Aralık 2017'de yayınladığı sınav takviminde LGS'nin 2 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Bugün yapılan açıklama ile başvuruların ne zaman başlayacağı da netleşti. Sınav başvuru tarihleri 11-18 Nisan arasında yapılacak. Sınava giriş belgelerinin yayım tarihi ise 22 Mayıs.

LGS NASIL YAPILACAK?

Sınavın, 8'inci sınıf müfredatı ve öğretim programına göre yapılacağının da altını çizelim. Sınav, iki bölüm halinde, çoktan seçmeli 90 soru ile aynı gün içinde gerçekleştirilecek.

Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacaktır.

Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecektir.

LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Merkezu00ee Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir.

Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir. Öğrenciler başvuru döneminde 2018 Merkezu00ee Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na http://www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

MEB, resmi sitesinden şu açıklamayı yaptı:

"Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezu00ee Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanları 10 Nisan 2018 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Merkezu00ee Sınava isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaklardır.

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK LİSELER: Bakanlık yaptığı açıklamada Merkezu00ee Sınavın isteğe bağlı olduğunu vurgularken merkezi sınava katılmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihini 11-18 Nisan 2018 olarak açıkladı. Sınava girerek nitelikli liselere yerleşmek isteyen adayların sınav başvuruları elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullarda yapılacak. Sınavla öğrenci alacak liseler arasında Fen Liseleri, İmam Hatip Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri de yer almaktadır.