İstanbul Valisi Gül: İnsan odaklı çalışma yapacağız
İstanbul'un yeni valisi Davut Gül, Mısır Çarşısı'nı gezdi, Galata Köprüsü üzerinde balık tuttu, halkla bir araya geldi.
Göreve 8 Haziran'da başlayan Vali Gül, TRT Haber'in sorularını yanıtladı. İstanbul'da yapmak istediklerini anlattı. Eğitime öncelik vereceklerini belirtti. Okullardaki güçlendirme çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti.
Kentsel dönüşüme dikkat çeken Vali Gül, taraflar arasında uzlaşmanın en önemli nokta olduğunu vurguladı. Mega kentin trafik sorununa ilişkin ise İstanbulluları alternatif ulaşım araçlarına teşvik edeceklerini söyledi.
Düzensiz göçle mücadeleye de değinen Gül, kayıt dışı göçmenlere taviz verilmeyeceğini belirtti. Gül, çakarlı araçların usulsüz kullanımına izin vermeyeceklerini de kaydetti.
Vali Gül, açıklamalarında şunları kaydetti;
Özellikle engelliler başta olmak üzere dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz. İstanbul'da tekli eğitim hedefimiz var. Bütün okullarımızın tekli eğitim olduğu, herkesin okul öncesi eğitime erişebildiği, mesleki eğitimin payının yüksek olduğu, mezun olan bütün çocuklarımızın ya iş sahibi olduğu ya da üniversiteye yerleşebileceği bir eğitim alt yapısı olsun istiyoruz.
İstanbul'da okullar güçlendiriliyor
Yüzde 90'ın üzerinde sorun çözüldü. Güçlendirilmesi gerekenler hızlı şekilde güçlendiriliyor. Yıkılması gereken de yıkılıyor. İstanbul'un afetlere hazırlığıyla ilgili en hazırlıklı kurumların başında Milli Eğitim geliyor.
Kentsel dönüşüm
Hem ev sahipleri, dükkan sahipleri, yerel yöneticiler, hem devletimizin desteği, hem müteahhitlerin fedakarlığı bir araya geldiğinde dönüşüm hızlı şekilde olur. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mızın çok güzel bir projesi başladı. Yarısı sizden yarısı bizden. İstanbul için de Türkiye için de olağanüstü bir şans. Bunu kaçırmamak lazım.
Mega kentin trafik sorunu
Araç trafiğinin bu kadar fazla olduğu bir yerde trafik polisini 5 katına çıkarsanız sorunu yine çözemezsiniz. Raylı sistemler başta olmak üzere toplu taşımanın payının daha da artması lazım. Alternatif ulaşım araçları deniz yolu başta olmak üzere bisiklet ki bu iklim açısından da çok önemli, tercih edilmesi lazım.
Düzensiz göçle mücadele
Arkadaşlarımızın her gün yaptığı kontrollerde yaklaşık 400-500 civarında düzensiz göçmen yakalanıyor ve bunlar sınır dışı ediliyor. İstanbul'a bir şekilde herhangi bir kaydı olmayanlar, yakaladığımız anda farklı bir muameleye tabii tutulmadan sınır dışı ediyoruz.
Çakarlı araçların kullanılması
Çakarlı araçların amaç dışı kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Sonradan çakar takılan araçlarda da denetimlerimiz devam edecek. İstanbul'da trafik kurallarına herkesin uymasını sağlamadan diğer sorunları da çözme ihtimalimiz yok.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.