Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.59
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul polisi, bayrama hazır

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince trafikte oluşabilecek yoğunluklara karşı yaklaşık 302 ekipteki 886 personelle hizmet verecek. Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Emre Şen, "İstanbul'un 39 ilçesinde ve önemli arterlerde kazaların yoğun meydana geldiği kara noktaları belirledik. Kazaların en fazla olduğu 100 noktada bayram boyunca 100 ekip görevlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul polisi, bayrama hazır
17 Ağustos 2018 15:06:00
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince trafikte oluşabilecek yoğunluklara karşı yaklaşık 302 ekipteki 886 personelle hizmet verecek. Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Emre Şen, "İstanbul'un 39 ilçesinde ve önemli arterlerde kazaların yoğun meydana geldiği kara noktaları belirledik. Kazaların en fazla olduğu 100 noktada bayram boyunca 100 ekip görevlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Emre Şen, Kurban Bayramı tatili süresince oluşacak araç yoğunluğu ve trafikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yaklaşık 302 ekipteki 886 personelle hizmet verileceğini kaydetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatilinde trafikte yaşanabilecek araç yoğunluğu ve trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.

Tatilini şehir dışında geçirmek için araçlarıyla ve otobüslerle seyahat edecek kişilerin oluşturacağı trafik yoğunluğunu göz önünde bulunduran Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, trafik akışını güvenli bir şekilde sağlamak ve yoğunluğu azaltmak amacıyla önlemlerini arttırdı.

Emre Şen, bayram süresince 886 personel, 302 ekip, 168 çekici ve yaya görevlilerle çalışma yapılacağını bildirdi.

Şen, huzur ortamında bir bayram geçirilmesi amacıyla önceki yıllarda alınan tedbirleri ve yaşanan aksaklıkları da göz önüne alarak, bu sene geniş çaplı trafik tedbirleri aldıklarını belirtti.

Otobüs şoförleri ve muavinlere eğitim

Bayramlarda özellikle otogarlarda yoğunluk olduğuna dikkati çeken Şen, şöyle konuştu:

"Yolcuların yoğunluğu nedeniyle otobüs firmaları da ek seferler düzenliyor. Şehirler arası yolculuk yapacak tüm otobüs şoförleri ve muavinlerini eğitime tabi tutuyoruz. Bu eğitimin içinde emniyet kemeri kullanımının ne kadar önemli olduğu, otobüs yolculuğuna başlamadan önce tüm otobüs şoförlerinin ve muavinlerin yolculara teker teker emniyet kemerinin kullanılmasının anlatılmasıyla ilgili bir eğitim veriyoruz. Yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, yasal sürelerinin üzerinde araç kullanmamaları ve uzun mesafeye gidecek otobüslerin birden fazla şoförle seyahat etmeleri konularında uyarılarda bulunuyoruz. Bu konuda denetimlerimiz de olacak."

Otogarlarda trafik denetim ekibi sayısını arttırdıklarını ifade eden Şen, "Bunların yanı sıra sivil trafik ekiplerimiz görev yapacak. Sivil görevlilerimiz biletini alacak ve otobüslere yolcu olarak binecekler. Çeşitli güzergahlarda otobüs kullanıcısının hal ve hareketlerini izleyecekler. Kural ihlali yapanlara ceza işlemi uygulayacaklar." dedi.

Bayram tatili boyunca havadan da denetim yapılacağını dile getiren Şen, "Trafiğin yoğun olacağı bayram döneminde drone ve helikopterle denetim yapacağız. Böylece ana arterlerdeki trafik havadan kontrol edilecek ve yoğunluk olan yerlerde müdahale yapılacak. Kurallara uymayan araçlar da havadan denetimle belirlenerek, yol üzerindeki ekiplere bildirilecek ve gerekli ceza işlemleri uygulanacak." ifadelerini kullandı.

Kara noktalarda önlemler alındı

Emre Şen, bayram döneminde jandarmayla da müşterek uygulamalar gerçekleştirileceğini, özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde jandarmayla 24 saat esasına göre koordineli bir şekilde çalışacaklarını ve denetimler yapacaklarını anlattı.

İstanbul'da meydana gelen kazaların sebeplerini analiz ettiklerini aktaran Şen, şöyle devam etti:

"İstanbul'un 39 ilçesinde ve önemli arterlerde kazaların yoğun meydana geldiği kara noktaları belirledik. Kazaların en fazla olduğu 100 noktada bayram boyunca 100 ekip görevlendireceğiz. Örneğin, aşırı hızdan dolayı çok kaza olan yerlerde uygulamalarımızı ona göre yapacağız. Emniyet kemerinin önemine de değinmek istiyorum. Bildiğiniz gibi emniyet kemeri doğrudan kazanın olmasını engellemese bile kaza sonucu ölümleri ve yaralanmaları ciddi düzeyde azaltan bir faktör."

Şen, bayramda mezarlıklarda, şehitliklerde ve kurban kesim alanlarında yoğunluk olacağını, bu noktalarda ek trafik önlemler aldıklarını bildirdi.

Sürücülere uyarılar

Bayram tatilinde yola çıkacak vatandaşlara da uyarıda bulunan Şen, "Sürücüler yola çıkmadan önce araçlarının bakımını mutlaka yaptırsın. Özellikle fren ve lastikler başta olmak üzere tüm bakımlarını gerçekleştirsinler. Sürücünün yanı sıra araca binen herkes emniyet kemerini taksın. Unutmayalım ki, emniyet kemeri hayat kurtarır. Sürücüler seyir halindeyken cep telefonunu kullanmasınlar." diye konuştu.

Sürücülerden hız kurallarına mutlaka uymalarını isteyen Şen, "Özellikle otobanlarda hız limitlerine dikkat etsinler. Bu hız limitlerinin üzerinde gitmek ciddi oranda aracın yol tutuş oranını azaltır. Uykusuz ve yorgun şekilde kesinlikle yola çıkılmamalı. Sürücüler eğer uzun yolculuk yapacaklarsa yoruldukları anda mola verip dinlensinler, uyusunlar. 12 saatte değil, 18 saatte gitsinler ama sevdiklerine sağlam bir şekilde gitsinler." dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan