Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2434.63
BIST 100
9883.93
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul kar yağışının 5 gün sürmesi bekleniyor

İstanbul'da kar yağışı dün akşam başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının 5 gün boyunca etkili olmasını beklediklerini açıkladı. Öte yandan Ankara'da da kar yağışı başladı.
İstanbul kar yağışının 5 gün sürmesi bekleniyor
22 Ocak 2022 10:26:58
İstanbul'da kar yağışı dün akşam başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının 5 gün boyunca etkili olmasını beklediklerini açıkladı. Öte yandan Ankara'da da kar yağışı başladı.

İstanbul'da hava sabah saatlerinde kar yağışlı olurken öğle saatlerinde kar kesiyor. Akşam ise kar yağışı kaldığı yerden devam ediyor.

İstanbul'da hava soğuyor. Sabah kar yağışı görülecek ancak etkili olmayacak. Öğlen ise çok zayıf. Geceden itibaren de beklenen dalga ve asıl hareketlilik başlıyor.

İstanbul’da aralıklarla devam eden karın ardından sabah saatlerinde yerler ve çatılar beyaza büründü.

23 Ocak Pazar Hava durumu / İstanbul

Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kar yağışı İstanbul'un genelinde etkili olması beklenirken öğle ve akşam saatlerinde de devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı ise gece eksi 2 derecelere kadar inecek.

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Cumartesi günü Marmara Bölgesi Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun tamamı Doğu ve Güney Doğu'da hava karlı ve soğuk.

Ankara'da hava şiddetli kar yağışlı ve eksi 1 derecelere kadar iniyor. İzmir'de kar yağacak mı? diye merak eden vatandaşlar ise yağmurlu bir güne uyanacak.

Pazar günü kar bulutları daha geniş bir alana yayılacak. Batı Trakya ve Adana, Hatay çevreleri, Çanakkale, Muğla ve İzmir dolayları hariç neredeyse tüm bölgelerde kar yağışı etkili olacak.

33 İLDE SARI KODLU ALARM


Sarı kodla uyarılan 33 il; Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Muğla, Mersin, Adana, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Kütahya, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu ve Giresun şeklinde sıralandı. Bu illerde sağanak ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Başkent'te akşam saatlerinde başlayan yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, sabahın ilk saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kentin yüksek kesimlerine lapa lapa yağan kar, kısa sürede zeminde tuttu. Ara sokaklar karla kaplandı. Sürücüler yollarda güçlükle ilerledi.

18 İL DE TURUNCU KODLU ALARM


Tehlikeli hava potansiyeli olan turuncu kodla uyarılan iller ise; Bartın, Zonguldak, İzmir, Çankırı, Çorum, Amasya, Aydın, Antalya, Karaman, Konya, Ankara, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Karabük oldu.