Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
37.80
Gram Altın
2802.04
BIST 100
9774.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul için kuvvetli kar uyarısı

İstanbul'da yarından itibaren kuvvetli kar yağışının beklendiği bildirildi. Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporunda yurdun etkisi altında olduğu soğuk ve yağışlı havanın Salı gününe dek devam edeceği belirtildi.
İstanbul için kuvvetli kar uyarısı
17 Mart 2022 13:19:48
İstanbul'da yarından itibaren kuvvetli kar yağışının beklendiği bildirildi. Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporunda yurdun etkisi altında olduğu soğuk ve yağışlı havanın Salı gününe dek devam edeceği belirtildi.

Eda ERKUŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin 17 Mart Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Perşembe günü genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların 18 Mart Cuma gününden itibaren güney kesimler hariç yurt genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın yurt genelinde etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da kuvvetli kar yağışları bekleniyor!

18 Mart Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Doğu Karadeniz’de beklenen kar yağışına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz için yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Giresun çevrelerinde başlayıp zamanla Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ve Gümüşhane'nin kuzeyinde (Torul, Kürtün) beklenen yağışların, Perşembe akşam saatlerine kadar 200m üzeri rakımlarda, zamanla tüm bölgede kuvvetli kar (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar (21cm üzeri) şeklinde olması, ihbar periyodu içerisinde 15 ila 55cm yüksekliğinde yeni kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek buzlanma ve don olaylarına bağlı ulaşımda aksamalar, yeni kar örtüsü nedeniyle çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Üç büyük kentte beklenen hava durumları

Ankara'da 17 Mart Perşembe gününden itibaren aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hissedilir derecede düşerek bir haftalık periyotta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, 18 Mart Cuma gününden itibaren il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının önümüzdeki hafta başına kadar aralıklarla yer yer kuvvetli kar sağanakları şeklinde etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hissedilir derecede düşerek bir haftalık periyotta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İzmir'de havanın genellikle parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.