Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.11
Gram Altın
3013.55
BIST 100
8945.8
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrailli 'gazeteci' Lübnan'da bir binayı havaya uçurdu

28 Ekim 2024 12:16:53
İsrailli bir gazeteci, Lübnan'dan yaptığı yayın sırasında İsrail askerleriyle birlikte bir evi havaya uçururken görüntülendi.

Haaretz'in New York muhabiri Etan Nechin haberi “mide bulandırıcı” olarak nitelendirdi ve olayın Filistinli ve Lübnanlı gazetecilerin İsrail tarafından doğrudan hava saldırılarıyla hedef alındığı bir döneme denk geldiğini ifade etti.

Sol görüşlü Hadash partisi milletvekili Ofer Cassif ise Kanal 12 bülteninde yer alan bir sonraki haberin "gazeteci kılığına girmiş Hamas mensuplarına" odaklanmasındaki ironiye dikkat çekti.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları geçtiğimiz Ekim ayında başladığından bu yana ülkede 2.500'den fazla kişinin ölümüne neden oldu ve kayıpların çoğu geçtiğimiz ay başlayan yoğun bombardımanlarda verildi.

Samir Kassir Vakfı'nın SKeyes Medya ve Kültürel Özgürlük Merkezi'ne göre İsrail güçleri geçtiğimiz yıl içinde dokuzu Eylül ayından bu yana olmak üzere en az 12 Lübnanlı gazeteciyi öldürdü.

İsrail'in Cuma günü Lübnan'ın güneydoğusundaki Hasbaya kasabasında bir yerleşkeyi vurması sonucu üç medya çalışanı öldü, diğer üçü de yaralandı.

Hizbullah'a yakın Al Mayadeen, kamera operatörlerinden Ğassan Neccar ve yayın teknisyeni Muhammed Rida'nın saldırıda ölenler arasında olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme