İsrail'in saldırganlığının bedelini Gazzeli bebekler ödüyor
İsrail'in Gazze Şeridi'nde 200 günü aşkın süredir devam eden saldırıları sonucu binlerce masum çocuk hayatını kaybederken, yüz binlerce çocuk da doğup büyüdükleri evlerin ve mahallelerin yok olmasına, zorla göçe, açlık ve susuzluğa mahkum ediliyor.
İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kenti ile orta bölgelerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki iki eve düzenlediği hava saldırısında 8’i çocuk 15 Filistinli öldü, onlarca kişi de çeşitli şekillerde yaralandı.
Sivil savunma ekipleri, dünkü saldırılara hedef olan evin yıkıntıları arasında cesetleri bulunan kurbanların neredeyse tamamının çocuk olduğunu bildirdi.
-"Öldürülen bu çocukların suçu ne?"
AA muhabiri, Gazze Şeridi'nde yaşanan trajediyi ve masum sivillerin rastgele öldürülmesini somutlaştıran bir karede, kucağında bir bebeğin cansız bedenini taşıyan bir Filistinliyi görüntüledi.
Tarif edilemez bir acı yaşadığını ifade eden Filistinli, kucağındaki bebeği işaret ederek, "Öldürülen bu çocukların suçu ne? Bu kadar vahşice öldürülmeyi hak edecek ne yaptılar?" diye sordu.
Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail ordusunun hedefi olan bir hastanede kaydedilen bir başka görüntüde de yerde yatan cansız bir bebek kameralara yansıdı.
- İsrail, 7 ayda 14 bin 800 çocuk öldürdü
Gazze'deki Hükümet Basın Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, AA’ya yaptığı açıklamada, "İsrail şu ana kadar 14 bin 800'ü çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinliyi öldürdü. Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı soykırım hala devam ediyor." dedi.
Gazze Şeridi'nde yüzde 70'i çocuk ve kadın olmak üzere 7 bin kişinin halen kayıp olduğunu belirten Sevabite, yaklaşık 17 bin çocuğun anne ya da babasının İsrail saldırıları sonucu öldüğünü, enkaz altında kaldığını ya da zorla alıkonulduğunu kaydetti.
Basın Ofisi Müdürü Sevabite şöyle devam etti:
"Gazze Şeridi'nde 120 bin bebeğin süt ve gıdaya ihtiyacı var ancak abluka ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yaşayan herkese karşı uyguladığı açlık politikası nedeniyle bunu gidermek mümkün değil."
Sevabite, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarına "sorumluluklarını yerine getirerek çocuklara insan onuruna yakışır bir yaşam sağlama ve açlıktan ölmelerini önlemek için yiyecek ulaştırma" çağrısında bulundu.
-"Soykırım suçundan farklı değil"
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) Başkanı Rami Abdu, AA'ya yaptığı açıklamada, "İsrail'in uyguladığı, bir grup insanı etnik açıdan yok etmeyi amaçlayan soykırım suçundan farklı değil." ifadelerini kullandı.
Abdu, "Çocuklar toplumun vazgeçilmez bir parçası ve bu nedenle İsrail onları hedef alıyor. Uluslararası insancıl hukukun uygulanması konusunda gereken özeni göstermiyor, bu nedenle hem insanlığa karşı suç hem de çocuklara karşı savaş suçu işliyor." değerlendirmesini yaptı.
- BM: Gazze Şeridi'nde her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'ndan (UNRWA) 21 Nisan'da yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nde her 10 dakikada bir çocuk öldürülürken, İsrail'in yoğun ve ayrım gözetmeyen saldırılarında çok sayıda talihsiz çocuk da yaralanıyor." ifadesi kullanıldı.
UNRWA'nın X hesabından yapılan paylaşımda, "acil ateşkesin kalan son umut olduğu" vurgulandı.
Gazze'deki hükümete bağlı Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 388 Filistinli öldürülmüş, 77 bin 437 kişi yaralanmıştı.
İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin "derhal ateşkes kararı" almasına ve "soykırım" suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'na çıkarılmasına rağmen Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşını sürdürüyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.