Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail'in girişimi barbarca ve alçakça

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallererine ilişkin 'İsrail'in bu barbarca ve alçakça girişimi affedilir bir girişim olamaz' dedi.
İsrail'in girişimi barbarca ve alçakça
06 Kasım 2014 17:43:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallererine ilişkin 'İsrail'in bu barbarca ve alçakça girişimi affedilir bir girişim olamaz' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesinde basın açıklaması yaptı. Erdoğan, açıklamasında Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı girişimine değindi. "İsrail'in şuan yaptığı barbarca ve alçakça girişimi affedilemez" diyen Erdoğan "İsrail, bölgede olduğu gibi dünyada da tek başına kalacak." ifadelerini kullandı.
İSRAİL'İN BARBARCA VE ALÇAKÇA GİRİŞİMİ AFFEDİLEMEZ
1967'den bu yana Mescid-i Aksa'da böyle bir olay olmamıştır. Bu olayın olması oradaki bir çok sıkıntıları dile getiriyor. Biliyorsunuz bizim için iki kıbleden bir tanesidir. Dünyadaki tüm Müslümanları ilgilendiren bir olay olması nedeniyle İsrail'in şuan yaptığı barbarca ve alçakça girişim affedilemez.
İSRAİL DÜNYADA DA TEK BAŞINA KALACAK
Bizim de sessiz kalmamız mümkün değil. Uluslararası alanda gereken adımları atıyoruz. İsrail bölgedeki gibi dünyada da tek başına kalacak. Kobani'de yaşanılan, Suriye'de, Irak'ta yaşanılan şu son gelişmelere baktığınız zaman, dikkatler bir tarafa yöneliyor. Tam o sırada Mescid-i Aksa olayı yaşanıyor. Halep hassasiyetimiz Kobani'den daha fazla.
BARIŞ İSTEMİYORLAR
Bunun İmralı ile alakası yok. Zaten bu ifadeleri kullananlar çözüm sürecinin yanında olmadılar ki. Sen halkı sokağa çağırarak 40 küsür insanın ölümüne sebep olanlar zaten barış istemiyordur. Bunların ne barış ne de özgürlük derdi yok. Bu süreç demokratik açılımla başları. Barış isteyen barış çağrısı yapar. 11 yıllık Başbakanlık sürem boyunca neyiniz eksikti. Bu ülkede özgürlük uğruna herşey yapıldı, yapılıyor.
CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI, ÜLKENİN İTİBAR MAKAMIDIR
Bu ülkede taş üstüne taş koyanlar var. Taş üstüne taş koymayı hayal edemeyenler var. Eskiden araba yoksa yayan gidelim düşüncesi vardı. Bu düşünceler eski Türkiye'de kaldı. Allah razı olsun Özal, uçak aldığında onuda eleştirdiler. Ama sonra hepsi uçağa bindi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ne sokağı kapat, caddeyi trafiğe kapat orada tören yap. Ya bu yakışır mı? Buralar bir ülkenin itibar makamlarıdır. Ama bunların öyle bir derdi yok çünkü bunlar eski Türkiye. Çankaya ve mevcut yeri de Başbakanlık makamı olarak değerlendirelim dedik. Yeni yapılan binayı da Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanacağız. Tüm merasimler artık konsept için yapılacak.