Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2839.13
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail'in ardındaki gizemli aile

İsrail'in kurulmasına en büyük desteği 'Rothschildler Ailesi'nin verdiğini ifade eden yazar İsmail Tokalak, "Rothschild'ler, parasal ve ekonomik olarak İsrail devletinin kuruluşuna en büyük katkıyı yapmış ailedir" dedi.
İsrail'in ardındaki gizemli aile
23 Haziran 2014 11:22:00
İsrail'in kurulmasına en büyük desteği 'Rothschildler Ailesi'nin verdiğini ifade eden yazar İsmail Tokalak, "Rothschild'ler, parasal ve ekonomik olarak İsrail devletinin kuruluşuna en büyük katkıyı yapmış ailedir" dedi.

Söyleşi: Özlem DOĞAN

[email protected]

Dünyadaki büyük güçler, derin ve gizli ilişkileri elinde tutan hanedan ve ailelerden oluşur ya da onların yönlendirmesiyle büyük kararlar alırlar. Özellikle 18. Yüzyıldan itibaren yeni bir sistemin oluşmaya başladığı dünya düzeninde Rothschildler adı verilen bir aile inanılmaz bir servete kavuşarak dünya yönetimi konusunda söz sahibi oldu. 'Paranın İmparatorları' ve Yahudiliğin Kökenleri ve Küresel Gücü' kitabının yazarı İsmail Tokalak'la IX. William'ın tüm servetini bıraktığı, İsrail'e kurulması esnasında en büyük desteği veren, gizli servislerle son derece yakın olan Rothschildler'i konuştuk.

Rothschild ailesinin dünyayı yöneten ailelerden biri olma süreci nasıl başladı?

Rothschild ailesinin kurucusu, imparatorluğun temellerini 18. yüzyılın ikinci yarısında Avrupa'da, Almanya'nın Frankfurt şehrinde atan Mayer Amschel Rothhschild'dir. Mayer Rothschild'in beş oğlu ve beş kızı oldu. 1760 yılında Frankfurt'ta bankerlik yaparken bu işin inceliklerini iyice öğrenip çok para yaptıktan sonra gücünü daha da yaymak için beş oğlunun dördünü Avrupa'nın önemli ticari merkezlerine yolladı. Onları bu ülkelerin finans pazarlarında hakim olmak, o devletlerin krallarına ve kraliçelerine borç vermek ve borsalarına hakim olmak için yönlendirdi. Aşağı yukarı hepsi bu konuda başarılı olup imparatorluklarının temellerini attılar. İşte Rothschild ailesinin bu gücü bugüne kadar geldi.

BİR KRALIN SERVETİYLE ZENGİN OLMAK

Kitabınızda IX. William'ın ülkesini terk ederken servetinin büyük bir bölümünü Mayer A. Rothschild'e bıraktığından bahsediyorsunuz. IX. William ya da ailesinden kimse bu servetin ardına düşmedi mi?

1785'te ölen Frederick'in yerine geçen oğlu William Avrupa'nın en zengin krallarından biri oldu. Aşağı yukarı kendisiyle aynı yaşta olan ve babasının da tanıdığı Mayer Amschel'e mal varlıklarını değerlendirme, vergileri toplama gibi işleri bıraktı. William IX, Mayer A. Rothschild'i korurken aynı zamanda onu Saray Yahudileri sınıfına sokarak ona ayrıcalık ve dokunulmazlık kazandırdı. Napolyon Savaşları denilen ve Napolyon'un Avrupa'nın bir kısmını işgal ettiği savaşlar sırasında IX. William taşınabilir servetinin büyük kısmını Frankfurt'taki güvendiği adamı Mayer Amschel'e yollayarak saklamak istedi ve bir daha da servetini geri talep edemedi.

Waterloo savaşını lehine çevirmeyi başaran Rothschild ailesinin bu başarısını sadece şansla açıklayabilir miyiz?

Rothschild ailesinin her zaman doğru yerde ve doğru zamanda bulunmaları en büyük şanslarıydı. Aynı zamanda çok da akıllıydılar. Buna en iyi örnek; 1805'de Napolyon Savaşları'nın Avrupa'da başlaması ile Mayer Amschel'in en zeki oğlu Nathaniel Rothschild'in 1804 yılında Londra'da finans işine başlamasıydı. Bu şunu göstermektedir; Mayer Amschel biraz da IX. William gibi kişilerin desteğiyle elde ettiği muazzam servete 1805 yılından önce erişmiş ve bu serveti daha emin bölgede kullanılması için öncelikle oğlu Nathaniel Rothschild'i bu yönde yönlendirmişti.

PARANIN GİZLİ İMPARATORLARI

1924 tarihli The New York Evening Post, "İmparator Kaiser bile savaş açıp açamayacağını Rothschild'lere danışmak zorundadır" diye yazmıştı. Rothschild'lerin bu egemenliği yaşadığımız dönemde de etkinliğini sürdürüyor mu?

Rothschild'lerin en büyük özellikleri servetlerini saklamasını bilmeleri ve hep perde arkasında kalmalarıdır. 19. yüzyıldan itibaren haberleşme ve istihbarat ağlarının kontrolünün çok büyük paralar kazanmada büyük öneme sahip olduğunu en iyi bilen ve bunu kullanan ailelerden biridir. Rothschild'lerin 19. Yüzyılda uzun mesafeler gidebilen at arabaları, Manş Denizini aşan ufak deniz araçları, Rothschild adına çalışıp haber toplayan, çekleri, senetleri, değerli kağıtları, mektupları, paraları bu araçlarla gerekli yerlere ulaştıran ajanları vardı. Bugün perde arkasından birçok kimsenin sahip olmadığı bilgilere hala sahiptirler. Çünkü paranın hala merkezinde ve paranın gizli imparatorlarıdırlar.

Sizce Rothschild'lerin dönüm noktası dünyaya yön verecek güce ulaşmaları açısından hangi olay ve tarihtir?

Rothschildlerin iki dönüm noktası vardır birincisi Prens IX. William'ın taşınabilir servetine konmaları, ikincisi ise 1815 Waterloo Savaşı'dır.

Rothschild ailesinin istihbarat servisleri ile olan yakınlığı hala devam ediyor mu?

İngiltere'de ve dünya da Rothschild'lerin bütün güç odakları ile bir şekilde ilişkileri vardır. İngiliz kraliyet ailesiyle, meşhur spekülatör George Soroz gibi bir çok büyük finansörle, hatta gizli istihbarat teşkilatları ile yakın ilişkileri bulunmaktadır. Jacob Rothschild'in babası Victor Rothschild, Winston Churchill'in de yakın arkadaşı olup aynı zamanda İngiliz istihbarat örgütü MI5 ile ilişkisi vardı ve Sovyet istihbarat örgütü KGB ajanı olan Anthony Blunt ile de yakın arkadaştı.

12 Aralık 1972'de Marie-Helene de Rotschild'in verdiği ve Salvador Dali'nin de katıldığı söylenen esrarengiz partiden yola çıkarsak son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz İlluminati ile Rotschildlerin bağlantısı nedir?

İlluminati daha önceden varsa bile bugün yerini oldukça yeni kuruluşlar aldı. Bizim bu kuruluşların fonksiyonlarını geçerli belgelerle incelememiz gerekir. CFR, Bilderberg, Trilalteral bunlardan birkaçıdır ve küresel politik mühendislik planlarında önemli rol oynarlar. İlluminati konusu bugün bizi dipsiz bir kuyuya çeker, boşa vakit kaybettirir, somut bir sonuca da ulaştırmaz.

TÜRKİYE'DE DE BÜYÜK ROLLERİ VAR

Osmanlı Bankası'nın kurulmasında da rol oynayan Rothschild'lerin Türkiye'de geçmişte ve günümüzdeki faaliyetleri nelerdir?

Osmanlı Bankası'nın en büyük sermayedarlarının arkasında Rothschild'ler vardı. Bugünde büyük bankaların BP, Shell, Rio, Tinto gibi yüzlerce büyük küresel şirketin ve bankanın büyük sermayedarları içinde onlar var. Türkiye'deki özelleştirme furyasında da en büyük rolü oynayarak büyük para kazanmışlardır. Rothschild'ler bir ahtopotun kolları gibi dünyada kolay para kazanılacak olanakların birçoğunda rol oynarlar. Türkiye, ilgi alanlarından muaf değildir.

Bu denli güçlü ve gücü karanlık noktalara dayanan bir ailenin deşifre olması ya da böyle bir hanedana sızıp onlarla alakalı haber toplayabilmek kolay mı?

Bu konularda ciddi araştırma yapmak gerekir ve bu tip araştırmalar belgeler üzerine dayanması gerektiğinde araştırmacının yıllarını alır. İnsan kendi biyografisini bile yazsa kendi yaşamı konusunda birçok şeyi sansürleyerek anlatmak zorundadır. Rothschild gibi bir ailenin de hala ortaya çıkarılmamış, karanlıkta kalmış noktaları olduğu gibi spekülatif yanları da vardır. Fakat iyi araştırma yaptığınızda bazı yanlışlıklara rağmen genel tablo da bazı gerçekleri ortaya çıkartırsınız.

Devasa güç ve servet söylemleriyle Rothschild ve benzeri Yahudi kökenli aileler dünyayı yönetiyor algısı uyandırmak isteniyor olabilir mi?

Ben araştırmalarımı çoğunlukla birçok belgeyi tarayarak, birçoğunu eleyerek, geçerli olduğuna inandığım belgeler üzerine yaparım. Dünyada söz sahibi olan güçlü aileler her zaman olmuştur ve olacaktır. Rothschild'ler olmasa başka bir aile olacaktı. Bu dünyanın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Bizim bir ırka, bir aileye ya da bir kimseye özellikle önyargımız yok. Araştırmacı olarak bazı gerçekleri gözler önüne sermeye çalışıyoruz hepsi o.

Rotschild'ler Siyonizm'le birebir bağlantılı mı? Yani Rotschild ailesinin amacını Siyonizm'e hizmet olarak açıklayabilir miyiz?

Siyonizm Yahudilerin bir kısmının kendi kutsal olarak bildikleri topraklara yerleşip orada bir devlet kurma ideallerine verilen addır. Eğer Siyonizm'i İsrail devleti kurmak anlamında alırsanız evet! Rothschild'ler bu anlamda birinci sırada rol alır. Dünyadaki ekonomik ve politik sistemi en iyi bilip bundan kazanç sağlayıp cebini dolduran rasyonel bir ailedir. Her rasyonel kişinin yaptığı gibi umutsuz ideallerin peşinde koşup boş işlerle vakit geçirmezler. Onlar güçlerine güç katma peşindedir. Dünde böyleydi, bugünde böyledir.

*Rothschild ailesi parasal ve ekonomik olarak İsrail devletinin kuruluşuna en büyük katkıyı yapmış ailedir.

*Londra merkezli N.M. Rothschild finans şirketlerinin İngiliz istihbaratına yakın olduğu açıkça bilinir. 1990'lar da 'Global Güvenlik Fonu adlı bir fon kurulur. Trilyon dolarlar biriktiği söylenen bu fona dikkati ilk çeken İngiltere'nin Avrupa Birliği Parlamento üyesi Ashley Mote'dur.

*Ashley Mote, AB Parlamentosu'nda yaptığı konuşma da yetkililere şu soruyu yönetir; 'Jacob Rothdschild'in himayesinde Belçika, Brüksel merkezli kurulan 'Global Güvenlik Fonu' normal bir fon görüntüsünde değildir. Herhangi bir ticari faaliyeti de görünmüyor. İsmi kayıtlı değil. Değişik bir amaç için kurulduğu belli. Görünüşte istihbarat servisleri gözetimi altında Jeopolitik mühendisliğe hizmet ediyor.