Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.14
Gram Altın
2987.82
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail'in 146 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 30 bin 35'e çıktı

İsrail'in halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 81 artarak 30 bin 35'e yükseldi.
İsrail'in 146 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 30 bin 35'e çıktı
29 Şubat 2024 12:57:07
İsrail'in halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 81 artarak 30 bin 35'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 146 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 81 Filistinliyi daha öldürdüğünü kaydeden Kudra, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 35'e yükseldiğini aktardı.

Kudra, son saldırılarda İsrail güçlerinin 132 Filistinliyi daha yaraladığını ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 70 bin 457'ye ulaştığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hâlen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

İsrail ordusunun 146 gündür sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde insani bir felaket yaşanıyor.

Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

Filistin Haberleri

Filistin haberleri, Orta Doğu'da yer alan Filistin toprakları ve bu bölgeyi etkileyen önemli gelişmelere odaklanan haber türüdür. Bu haberler genellikle siyasi, insani, kültürel ve çeşitli diğer konulara dair içerikler sunar. Filistin haberleri, dünya genelinde Filistin halkının yaşadığı koşulları, siyasi çalkantıları ve toplumsal gelişmeleri izlemek isteyen okuyucular için önemlidir.

Ortadoğu'nun Kalbindeki Gelişmeler

Bu tür haberler, Filistin'deki siyasi gelişmeleri, İsrail - Filistin çatışması ile ilgili son durumu, Gazze Şeridi'nde yaşanan olayları, Filistinli mültecilerin durumunu ve insan hakları ihlallerini içerebilir. Ayrıca, Filistin kültürü, tarihi ve sanatı gibi konuları da kapsayan içerikler de Filistin haberlerinin bir parçası olabilir. Filistin haberleri, İsrail-Filistin çatışması ve bölgedeki siyasi karmaşıklıklar nedeniyle dünya çapında dikkatle takip edilmektedir. Bu haberler, barış süreçleri, savaşlar, protestolar, insani yardım çalışmaları ve daha birçok konuyu ele alabilir. Ayrıca, uluslararası ilişkilerdeki etkileri ve Filistin'in uluslararası arenadaki statüsünü de kapsar.

En Güncel Filistin Haberleri Milat'ta

Filistin haberleri ile Filistin yaşanan tüm gelişmelerden kolaylıkla haberdar olmak mümkün. Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşlar da son dönemde medyanın önemini ortaya koydu. Okuyucu ya da izleyicinin doğru bilgiye ulaşabilmesi tarafsız ve doğru bilgi akışı sağlayan medya ile mümkündür. Yaşanan tüm gelişmelerin okuyucuya en doğru şekilde aktarılması konu üzerinde kişinin doğru bir yorum yapmasını sağlar. Yine haberin doğruluğu kadar hızlı bir şekilde okuyucuya ulaştırılması da önemli bir konudur. Milat Gazetesi en güncel ve en doğru bilgiyi okuyucuya ulaştırmayı hedefler. Siz de Filistin haberleri ile ilgili doğru, güncel ve güvenilir bilgilere ulaşmak için milat Gazetesi'ni ziyaret edebilirsiniz.


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme