Dolar (USD)
34.26
Euro (EUR)
37.62
Gram Altın
2880.70
BIST 100
9044.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail'den PKK için sessiz lobi

Türkiye ile normalleşme sürecine giren İsrail, Ankara'ya sıcak mesajlar gönderiyor. Öyle ki, Ankara'ya inen İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, uçağına Türkçe ifadeler bile yazdırmıştı. Perdenin öbür tarafındaki gelişmeler ise bambaşka…
İsrail'den PKK için sessiz lobi
22 Temmuz 2022 11:10:05
Türkiye ile normalleşme sürecine giren İsrail, Ankara'ya sıcak mesajlar gönderiyor. Öyle ki, Ankara'ya inen İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, uçağına Türkçe ifadeler bile yazdırmıştı. Perdenin öbür tarafındaki gelişmeler ise bambaşka…

Milatgazetesi.com/ÖZEL

Yunan ordusuna Ege’de İHA desteği sağlayan, hatta Yunan savaş uçaklarıyla ortak uçuşlar yapan İsrail bu kez terör örgütü PKK’ya kalkan olmak için devreye girdi.

Biden’a baskı harekâtı

Yahudi gazeteci Barak Ravid, Türkiye’nin Suriye’de harekat yapmaması için İsrail’in ABD’ye baskı yaptığını açıkladı.

ABD merkezli Axios haber sitesine yazan Ravid, ‘’İki İsrailli yetkili bana, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde operasyon yapmaması için İsrail'in Biden yönetimine sessizce lobi yaptığını söyledi’’ ifadelerini kullandı.

erdoğan_4a41c75212180b6300c19fb28e4fddf7.PNG

Ravid, yazısının devamında İsrail’in PKK’yı Suriye’de İran’a karşı müttefik olarak gördüğünü belirtti.

Ravid’e göre İsrail ulusal güvenlik danışmanı Eyal Hulata ABD'li mevkidaşı Jake Sullivan'a, Suriye'de yeni bir Türk harekâtının PKK’ya önemli ölçüde zarar vereceğini ve uzun vadede İran'a fayda sağlayabileceğini söyledi. Bu ifadeler de İsrail lobisi tarafından Biden’a iletildi.

İsrail’in İran bahanesi ve sahadaki gerçekler

İsrail, PKK’ya kalkan olma hedefini her ne kadar İran bahanesiyle desteklemeye çalışsa da, sahadan gelen bilgiler aksi yönde. Türkiye’nin Irak’ta yürüttüğü Pençe-Kilit operasyonunda PKK’ya ağır darbe vurulurken, İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin PKK’ya desteği gündeme geldi.

Iraklı Ezidi milletvekili Mahma Halil, Sincar’da PKK’ya destek verdiğini söyleyerek ‘’PKK, askeri ihtiyaçlarını ve maaşları Haşdi Şabi’den alıyor’’ dedi.

PKK ve İran destekli silahlı grupların ittifakı Pentagon’un raporlarına da yansıdı. ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) tarafından hazırlanan raporda İran destekli militanların Irak ve Suriye'deki Türk güçlerine saldırılar düzenlediği de belirtildi. Irak’taki bu saldırıların bazılarının PKK ile işbirliği içinde yapıldığı ifade edildi.

Raporda, "Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde PKK'yı vurmasının ardından yeni bir İran destekli militan grup, Musul'un kuzeyindeki Türk askeri üssüne roket saldırısı düzenledi" denildi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin