Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
38.17
Gram Altın
2902.56
BIST 100
9665.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail’den Kudüs’e vize duvarı

Utanç duvarı ile Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarını engellemek isteyen Siyonist İsrail şimdi de Türklere uyguladığı vize duvarı ile Kudüs’e ziyaretlerin önüne geçmek istiyor.
İsrail’den Kudüs’e vize duvarı
25 Ocak 2019 08:35:00
Utanç duvarı ile Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarını engellemek isteyen Siyonist İsrail şimdi de Türklere uyguladığı vize duvarı ile Kudüs’e ziyaretlerin önüne geçmek istiyor.

İsmail Zelvi - Milat

Kudüs Eski Müftüsü İkrime Sabri, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı yıkarak hayatta kalabileceğini sandığını belirterek, ‘Biz mescid-i Aksa ve Kudüs’e vatan olarak bakıyoruz. Mescid-i yıksalarda yıkmasalar da zalim İsrail İsrail kesinlikle yıkılacaktır.” Dedi.

Mirasımız derneğinin kuruluş yıldönümü sebebiyle bir basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Muhammed Demirci, Nisan ayında İsrail’de yapılacak seçimlerin ana propaganda malzemesinin Mescid-i Aksa olduğunu belirterek, “İsrail’de fanatik Yahudi partiler seçmenlere Mescid-i Aksa’yı yıkacaklarını söyleyerek oy almak istiyorlar. Propagandalar Mescid-i Aksa’yı Mayıs ayında yıkacakları fikrine odaklanıyor. İsrail UNESCO’dan çıkarak tarih katliamına kılıf uydurmak istiyor” dedi.

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci

Demirci, İsrail’in Mescid-i Aksa etrafını yapmayı planladığı tapınaklar için inşaat malzemeleriyle doldurduğunu, Müslümanların harekete geçmemesi durumunda, Mescid-i Aksa’yı yıkarak tapınak yapma emelini gerçekleştirmek isteyeceğini vurguladı.

Türklerin Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyaretlerinin İsrail’i rahatsız ettiğini belirten Demirci, “İsrail hukuksuzluklarını görülmemesi için Küdüs’e giden Türklerden ve Müslümanlardan çok rahatsız. Bir çok Müslüman ülkeden Kudüs’e turistik seyahatlerin engelliyor. Türkiye’den gidişlerin son dönemde artması üzerine de Kudüs’e girişleri yılda bir kere ile sınırladı. Amaçları Kudüslüleri ve Mescid-i Aksa’yı yalnızlaştırmak. Ülkemizden 2016’da 30 bin 2017’de 41 bin ziyaretçi Kudüs’e giderken 2018’in ikinci yarısından itibaren ziyaretlerde büyük düşüş yaşandı. İsrail’in bu uygulamaları sonucunda 2018 yılında Kudüs’e giden Türklerin oranında yüzde 30 azalma oldu” dedi.

Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs ve Filistin davası konusunda samimi tutumuna teşekkür eden Kudüs Eski Müftüsü İkrime Sabri, “İsrail, Kudüs’teki Osmanlı eserlerini ve Mescid-i Aksa’yı yıkmak için altında kazı yapıyor. Yıllardır Kudüs’te Yahudi eseri aradıkları halde tek bir Yahudi kalıntısı bulamadılar. Aksine her kazdıkları yerden Osmanlı tarihi eserlerinin izine rastladılar. Osmanlı eserlerini el altından yurt dışına kaçırıyorlar. Osmanlı döneminde yapılan evleri bile ruhsatsız gerekçesiyle yıkıyorlar. Bu zulüm mutlaka durdurulmalıdır” şeklinde konuştu.

İsrail’in ezandan da rahatsız olduğunu belirten Müftü Sabri, “Ezan Kudüs’te Hz. Ömer’in fethi sırasında Peygamber Efendimizin müzzini Bilal tarafından ilk defa okundu. O günden beri de Ezan okunmaya devam ediyor. Kimsenin gücü Kudüs semalarında yankılanan Ezan sesini kısmaya yetmeyecektir.” Dedi.

Kudüs, 1917 yılında Osmanlı’nın bölgeden çekilmesiyle İngilizler tarafından işgal edildi. 1967 yılında Siyonist İsrail tarafından işgal edilen Kudüs’te 350 bin Müslüman yaşıyor. Canlarıyla ve mallarıyla Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü savunan Filistinli Müslümanlar her türlü zulme maruz kalıyorlar. Mescid-i Aksa murakıbları peyderpey tutuklanıyor. Evleri yıkılıyor.

MESCİD-İ AKSA’YA BASKINLAR

Mescid-i Aksa’ya 2018 yılında 29 bin 801 Yahudi baskın yaptı. Son baskında Kubbetüs Sahra kapatıldı. Mescid-i Aksa 27 Temmuz 2018 ve 17 Ağustos 2018 tarihlerinde iki kez kapatılmıştır. Aksa’nın kapatılması üzerine Müslümanlar namazlarını Aksa’nın kapılarında eda etmek zorunda kalmışlardır.

1736 TUTUKLAMA

İsrail, 2018 yılında Kudüs’te bin 736 Müslüman’ı tutukladı. İsrail’in 2018’de tutukladığı bin 736 Müslümanın 33’ü 12 yaşından küçük çocuk, 461’i 12-18 arası, 63’ü kadın. Tutuklananların 4’ü kadın olmak üzere 14’ü ise yaşlı. 7 Kudüslü Müslüman şehit oldu.

246 YIKIM

Mescid-i Aksa’nın savunması için önemli olan Han El Ahmar ve Şeyh Cerrah bölgesinde 246 ev ve işyerini bu yıl yıkan İsrail, Müslümanlara ait Mezarlıkları da yıkarak işgal ediyor. 200 dönümlük Memenallah mezarlığından geriye sadece bir sarnıç ve tahrip edilmiş birkaç mezar taşı kaldı. Baburrahme mezarlığı ise Yahudiler için yeni eğlence mekanı oldu. İsrail, buradan Zeytindağı’na bir teleferik inşa etmek istiyor. Sahabe kabirlerinin de bulundu bu mezarlıkta mezarlar açılarak cesetler çalınıyor. Müslümanlar buna engel olmak için mezarların üzerini betonla kaplamaya başladılar.