İsrail'de Ben Gurion Havalimanı'ndaki "güvenlik açıkları ve siber saldırılar" tartışılıyor
İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin haberine göre, Devlet Ombudsmanı Matanyahu Englman, Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvenlik açıklarına ilişkin resmi rapor hazırladı.
Raporda, Havalimanı'nda "İsrailli ve yabancı uyruklu suçluların, teröristlerin ülkeye giriş yapmasına imkan sağlayan güvenlik açıkları" bulunduğu aktarıldı.
Güvenlik gerekçesiyle kısmen gizli tutulan raporun yayımlanan kısmında söz konusu güvenlik açıklarının belirlenemediği kaydedildi.
Yetkililerin, havalimanındaki güvenlik açıklarından yararlanarak İsrail'e giriş yapanların bulunduğuna ilişkin bazı vakalar üzerinde çalıştığı ifade edildi.
Sınır Denetleme İdaresi'nin, 2020-2022 yıllarında sınır denetçilerinin çalışmalarını denetlemediği ve bunun "büyük bir zayıflık" olarak değerlendirildiği belirtildi.
Raporda, "Şu ana kadar kaç kişinin güvenlik açıklarından yararlanarak sınır kontrolünden geçebildiğini ve kimliklerinin ne olduğunu bilmek mümkün değil." ifadeleri kullanıldı.
Ulusal Sigorta Kurumu'na günlük 2,9 milyon siber saldırı
Yediot Ahronot gazetesi de Englman’ın raporunun elektronik korumaya yönelik incelemelerinde, Ulusal Sigorta Kurumu'nun günlük ortalama 2,9 milyon siber saldırıya maruz kaldığının ortaya konulduğunu aktardı.
Sağlık sektörünün de mercek altına alındığı belirtilen raporda, 2021 yılında sağlık sektörünün en çok siber saldırıya maruz kalan sektörlerden biri olduğu vurgulandı.
Ekim 2021'de Hadera kentinde devlete ait bir tıp merkezine düzenlenen siber saldırının hatırlatıldığı raporda, bu saldırı nedeniyle merkezin çalışmalarının yaklaşık 3 ay sekteye uğradığı, hastaların başka merkezlere aktarıldığı ve çalışanların elektronik ortamdan yazılı çalışma sistemine geçtiği belirtildi.
Raporda, siber saldırının ardından tıp merkezinin elektronik koruma ağının düzeltilmesinin yaklaşık 9 milyon dolara mal olduğu kaydedildi.
Nisan ayında, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad, Ulusal Sigorta Kurumu ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Facebook sayfası ile internet sitesine siber saldırı düzenlenmişti.
Bu saldırıları üstlenen "Anonymous Sudan" adlı hacker grubu, son dönemde etkinliği tartışılan İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'ye de siber saldırı düzenleyerek Demir Kubbe'nin uyarı sistemlerini bozduklarını duyurmuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.