Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail Terör Örgütü sivillere tuzak kurdu

09 Temmuz 2024 13:41:06
İsrail Terör Örgütü, Gazze Şeridi'nde kara saldırısı tehdidi nedeniyle doğudaki ailelerin şehrin batısına tahliye edilmesi istendi. Ancak, tahliye sırasında güvenli bölge olarak kabul edilen şehrin batısına yoğun ateşle saldırılar düzenlendi.

İsrail Terör Örgütü militanlarına ait tanklar ve araçlar üç farklı yönden ilerleyerek, önlerine çıkan her şeye saldırmaya devam ediyor.

İsrail'in bu sahte duyurularının, sivilleri uyarmak ve korumaktan ziyade onları yok etmeyi amaçlıyor. Gazze sokaklarında ve yollarda cesetler yatarken, şehrin kuzeyindeki tek çalışan sağlık merkezi olan Baptist Hastanesi, askeri ilerleme nedeniyle kapatılmak zorunda kaldı.

Gazze Şeridi'nde yaşanan bu trajedi, uluslararası kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Birçok insan hakları örgütü, sivillere yönelik bu saldırıları kınayarak, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtiyor. Gazze'deki sağlık ve insani yardım çalışanları, durumun her geçen saat daha da kötüleştiğini ve sivillerin güvenli bölgelere ulaşmasının neredeyse imkansız hale geldiğini bildiriyor.

Tahliye edilen ailelerin güvenli bölge olarak görülen batı Gazze'de yoğun ateş altına alınması, İsrail'in operasyonlarının insani krizi derinleştirdiğini gösteriyor. Sivillerin hedef alınması, uluslararası toplumun acil müdahale çağrılarını artırdı.