İsrail katliamlarına özgürlük madalyası
İsmail Zelvi / Milat Gazetesi
Dünyaca ünlü Yahudi işadamı George Soros’un yan kuruluşu Freedom House, yayınladığı raporda yine İsrail’i akladı. Filistin’de binlerce masumu katleden İsrail işgalcileri ile ilgili tek bir haber yapmayan İsrail Medyası, özgür basın olarak lanse edilirken, Türkiye, basında yarı özgür ülkeler arasında yer aldı.
2018 basın özgürlüğü raporlarında Fransa, İngiltere, Almanya, ABD tam özgür ülkeler arasında yer aldı. Fransa’da hükümet aleyhine haber yapan gazetecilerin gizli servis tarafından sorgulanması rapora yansımadı. En son 3 gazeteci Fransa’nın BAE ve Suudi Arabistan’a silah satışıyla ilgili haber yaptıkları için soruşturma geçirmişlerdi.
Freedom House, Yahudilerin dünyayı sömürü organizasyonu Bilderberg toplantısına katılanları görüntülemek isteyen medya mensubunun gözaltına alınmasını da raporunda görmedi.
Kaşıkcı cinayetine tepki yok
Cemal Kaşıkçı cinayetine yeteri kadar ilgi göstermeyen Freedom House, İsrail ve dünya medyasının her gün İsrail kurşunlarıyla can veren, ambargo ile aç ve ilaçsız bırakılan Filistinlilerin dramını görmeyen ülkeleri özellikle İsrail’i de basında özgür ülke statüsüne soktu.
ABD, Başkanı Donald Trump’ın basını tehdit eden söylemlerine rağmen, ABD’yi basında özgür ülkeler arasında gösteren Fredem House, ABD’nin operasyon yaptığı Venezuela, Sudan Libya, İran, Rusya gibi ülkeler basında özgür olmayan ülkeler arasında yer aldı. Türkiye’ye karşı algı operasyonu yapılmak üzere ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın kamu yayıncılarının ortak girişimlerini ise güya basın özgürlüğüne atılan adım olarak gösterdi.
Trump’ın ülkesi de özgürmüş
‘2019’da Özgürlük ve Basın’ adlı raporda ABD Başkanı Donald Trump’ın basına sözlü saldırılarının küresel etkisine de dikkat çekildi ve “Dünyanın dört bir yanındaki gazeteciler, en temel hakları ihlal edildiğinde Washington’un yardıma koşacağına inanmak için artık daha az neden sahip” denildi. Freedom House ayrıca Trump’ın basını sürekli kötülemesinin, ana akım medya kuruluşlarına yönelik kamu güvenini de erozyona uğrattığı tespitini yaptı.
Raporda bazı ülkelerde demokratik gelişmelerin basın özgürlüğünü nasıl güçlendirdiğine dair örnekler de verildi. Etiyopya, Malezya, Ekvador ve Gambia bu ülkeler arasında sayılırken, ‘’Fırsat verildiğinde basın özgürlüğü, upuzun baskı dönemlerinden bile sağ çıkabildiğini gösterdi’’ ifadeleri kullanıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.