İsrail hapishanesinde açlık grevindeki "idari tutuklu" sayısı yükseliyor
Filistin Esirler Cemiyeti'nin bildirisine göre, Rimon Hapishanesi'nde bulunan 6 idari tutuklunun 10 Ağustos tarihinde açlık grevine başladığı belirtildi.
Açıklamada, böylelikle sayıları 7 olan açlık grevindeki Filistinli tutuklu sayısının 13'e yükseldiği aktarıldı.
Açlık grevindeki Filistinli tutuklular arasında 2021'de 131 gün açlık grevine giren Kayid el-Fesfus'un da olduğu kaydedildi.
İdari tutukluların başlattığı grevle eş zamanlı olarak başta Ofer Hapishanesi olmak üzere diğer hapishanelerdeki yaklaşık 60 tutuklunun İsrail askeri mahkemelerini boykot ettiği dile getirildi.
Açlık grevlerinin, idari tutukluluk uygulamasına tepki olarak yapıldığına değinilen açıklamada, İsrail'in yıl başından bu yana 1978 Filistinli hakkında idari tutukluluk kararı çıkardığı işaret edildi.
İsrail hapishanelerindeki İdari Tutuklular Komitesi 3 Ağustos'ta, İsrail'in idari tutukluluk uygulamasına tepki olarak "süresiz ve kısmi itaatsizlik, ilaçların geri iadesi, ortak alanlarda protesto düzenleme" gibi eylemlerde bulunulacağını duyurmuş ve bu eylemlerin diğer hapishanelere de yayılacağını bildirmişti.
İsrail'in "idari tutukluluk" uygulaması
İdari tutukluluk uygulaması, İsrail’in işgal ettiği topraklardaki Filistinlileri hiçbir suçlama yöneltilmeksizin tutuklaması anlamına geliyor.
Filistinliler, haklarındaki suçlamayı öğrenemeden ve kendilerini savunma hakkından mahrum şekilde 6 aya kadar hapse atılabiliyor.
Bu süreden sonra askeri mahkemeye sevk edilen ancak suçlamalardan habersiz bir Filistinlinin tutukluluk süresi 5 yıla kadar defalarca uzatılabiliyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.