Dolar (USD)
32.72
Euro (EUR)
35.47
Gram Altın
2498.69
BIST 100
10911.06
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​İsrail halkı akıl hastası

Dünyanın Siyonizm'e terk edilemeyeceğini belirten Uzmanlar, "Siyonizm'e karşı köklü bir çözüm için oyun kurucu olması gereken İslam dünyası üzerine oyun kurulan durumunda. Gazze'deki tablo karşısında normal bir insan akıl sağlığını uzun süre muhafaza edemez. İsrail'de yaşayan yahudi halkı adeta akıl hastası."
​İsrail halkı akıl hastası
05 Temmuz 2024 07:25:10
Dünyanın Siyonizm'e terk edilemeyeceğini belirten Uzmanlar, "Siyonizm'e karşı köklü bir çözüm için oyun kurucu olması gereken İslam dünyası üzerine oyun kurulan durumunda. Gazze'deki tablo karşısında normal bir insan akıl sağlığını uzun süre muhafaza edemez. İsrail'de yaşayan yahudi halkı adeta akıl hastası."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Gazze’de 10 aydır soykırım sürerken işgalci İsrail’e ciddi yaptırımlar uygulayacak bir ülke çıkmadı. İslam coğrafyasının acizliği, Avrupa halkları ayakta olmasına rağmen hükümetlerinin üç maymunu oynaması Gazze’deki insanlık suçunun devam etmesine olanak sağlıyor, adeta yeşil ışık yakıyor. Tüm dünyanın gözü önünde korkunç bir insanlık suçunun yaşandığı Gazze’yi ve insanlığın tutumunu Mütercim Ayçin Kantoğlu ve Akademisyen Doç. Dr. Mustafa Aslan Milat’a değerlendirdi.

3_7711af16e49b486c3c9da50a2715077f.jpg

HAMAS’IN İLETİŞİMİ ÇOK GÜÇLÜ

İsrail’in, gücünü bildiği için 7 Ekim’den bu yana sosyal medyayı aktif bir şekilde kullandığını ifade eden Doç. Dr. Mustafa Aslan, “İnsanlar sosyal medyadan etkileniyorlar. 7 Ekim’den beri Hamas’ın yürüttüğü müthiş bir iletişim stratejisi söz konusu. Ebu Ubeyde’nin videoları bir karşı sosyal medya mücadelesidir. Hamas’ın yayınladığı videoları da iletişim stratejisi anlamında çok güçlü buluyorum ve videodaki görüntülerle verilen mesajlar mücadele ruhumuzu diri tutuyor. Hamas hem cephede hem de sosyal medya cephesinde savaşıyor” dedi.

EBU UBEYDE MOTİVASYONU

İslam ülkelerinin ayakları güçlü şekilde yere basan ekonomiler olmadığını belirten Aslan sözlerini şöyle noktaladı: “Ekonomik ve politik olarak bağımlı olan devletler sessiz ama halklar sokaklarda. Topyekûn mücadele ve köklü bir çözüm için oyun kuran olmamız lazım fakat İslam coğrafyası şu an üzerine oyun kurulan durumda. İslam ülkelerinin karşı duruş sergilemeleri için bir kahramana ihtiyaçları var. Bu anlamda ben Ebu Ubeyde’yiçok önemli buluyorum. Bir motivasyon sağlıyor. Ülkemizi de Cumhurbaşkanımızın çıkışları da çok önemli. Avrupa’ya ve Türkiye’de Hamas aleyhine algı yapan kesime rağmen Hamas’ın terör örgütü olmadığını haykırdı.”

2_a02bb608e85d40cd84e28309628816c8.jpg

DÜNYA SİYONİZME TERK EDİLEMEZ

İslam ülkelerinin defalarca soykırım sınavından geçtiğini vurgulayan Ayçin Kantoğlu, “Duyarsız hale gelmek ve üzülmeyi bile başaramamak korkunç bir noktayı işaret ediyor. İnsanlıktan düşmüş oluyorsunuz, insan olmayana dinin diyanetin de bir faydası olmaz. Dolayısıyla asgaride durumu düzeltmek lazım. Batı, soykırımları daha önce de görmezden geldi ama bugün daha farklı bir tablo var. Bosna’dan Afganistan’a, Suriye’den Irak’a liderlerin etik normlara haiz olmadığını biliyoruz fakat halklarda bir uyanış olduğunu görüyoruz. Dünya Siyonizm’e terk edilemez, batının emperyal anlayışına bırakılamaz” şeklinde konuştu.

KÜRESEL BİR İNTİFADA OLMALI

Dünya halklarının Gazze’deki korkunç tablo karşısında Siyonizm'in aleyhine, Filistin’in lehine bir değer üretmeye çalıştığını kaydeden Kantoğlu, “İnşallah küresel bir intifada ve dayanışmayla bir şeyler yapmaya çalışacağız. Gönül, Müslümanların bu derde çare bulup liderlik etmesini arzu ediyor ama bunu karşılayacak donanımı ortaya koyamıyoruz.”

1_9f8bdc8e019eac381a16d5f1c321cf45.jpg

İSRAİL HALKI AKIL HASTASI GİBİ

Hakikatle inatlaşılamayacağının altını çizen Kantoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Gazze’de ateşkes ilan edilse bu kadar katledilmiş insan ve kayıp yaşama rağmen hayata hiçbir şey olmamış gibi devam mı edeceğiz? Bunların hesabı sorulmayacak mı? Bugüne kadar olanların hiçbirinin hesabı zaten sorulamadı. Hep bu hesapsızlık hali daha acı şekliyle bir yenisini karşımıza getirdi. Böyle bir tablo karşısında insanın akıl sağlığını uzun süre muhafaza etmesi mümkün değil. İsrail’de yaşayan yahudi halkın onuru nerede? Adeta akıl hastalığına tutulmuş gibiler.