Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2423.08
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail güçleri Şeria'da Filistinli evi yıktı

08 Haziran 2023 12:00:00
İsrail güçleri işgal altındaki Şeria'da Filistinli tutuklu İslam el-Feruh'un evini yıktı.

İsrail ordusuna bağlı bir birim, Ramallah'ta Feruh'un ailesinin yaşadığı evin altına patlayıcı yerleştirdi. Patlama 4 katlı binanın ikinci katına kadar etkisini gösterdi.

Bu arada yıkıma tepki gösteren mahalle sakini gençlerle İsrail askerleri arasında arbede çıktı. Askerler, gerçek ve plastik mermi kullanırken, Filistinliler taş atarak karşılık verdi.

Olaylarda 16 Filistinli yaralandı; onlarcası atılan gazdan etkilendi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail makamları 2023 başından mayıs sonuna kadar işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait 104 yapıyı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri, saldırı düzenlemekle suçladığı Filistinlileri, gözaltı ve hapsin yanı sıra evlerini yıkarak da cezalandırılıyor.

Filistinli İslam el-Feruh, Kudüs'te iki ayrı noktadaki otobüs durakları yakınında bombalı saldırı düzenleme suçlamasıyla 27 Aralık 2022'de gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (1)

Adam
S.a Bu kuran,da tek lanetli olan millet israil,dir Rahmetli Erbakan hocamız israil sadece güçten anlar diye defalarca söyledi KURAN bize bunları gördüğünüz yerde boyunlarını vurun emreder medya,da sahte hocalar,da sukunet,e çağırır bunlara bütün İslam alemj birleşip yok etmedikçe dünya huzur bulmayacak !!!
10 ay 3 hafta önce Yanıtla