Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2426.39
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İSPARK KAÇ LİRA?

İSPARK kaç lira sorusu daha çok araç kullanıcı tarafından merak ediliyor. İSPARK ücretleri yüzde 60 oranında zamlandı.
İSPARK KAÇ LİRA?
16 Aralık 2022 15:00:08
İSPARK kaç lira sorusu daha çok araç kullanıcı tarafından merak ediliyor. İSPARK ücretleri yüzde 60 oranında zamlandı.

İSPARK kaç lira sorusu daha çok araç kullanıcı tarafından merak ediliyor. İSPARK ücretleri yüzde 60 oranında zamlandı.

İSPARK ücretlerine değinmeden önce İSPARK'ın ne işe yaradığını açıklamak daha faydalı olacaktır. İSPARK İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından kurulmuş olmakla birlikte adından da anlaşılacağı üzere park yeri hizmeti veren bir kuruluştur. İSPARK park saatlerine göre sürücülerden bir ücret talep ederek faaliyet gösteren bir sisteme sahiptir. İSPARK için park ücretleri zaman aralıklarına yayılarak belirlenir. Aracın park yerinde ne kadar duracağına sürücü karar verir. Ancak bunun için belirlenen tutar saat dilimi üzerinden hesaplanır. İSPARK açık otopark hizmeti vermekle birlikte katlı ve kapalı park hizmeti de sunan bir şirkettir. İSPARK sürücülere park yeri hizmeti sunmakla birlikte İstanbul'daki trafik yoğunluğunun da azalmasını amaçlar.

İSPARK ÜCRETİ NE KADAR?

İSPARK ücreti gelen zamlarla birlikte yeniden güncellendi. İSPARK ücretlerine gelen yüzde 60 oranındaki zam sonrası fiyatlar şu şekilde. 0-1 saat aralığındaki İSPARK ücreti 21 Türk Lirası. 1 ila 3 saat arasındaki İSPARK otopark tutarı 25 lira iken 3 ile 6 saat arası park etme tutarı 29 lira 50 kuruş olarak güncellendi. İSPARK otopark ücreti ödenmediği taktirde kurum tarafından ödeme yapmayanlar hakkında yasal işlem başlatılabilir. Böyle bir duruş yaşanması dahilinde ilgili taraf yalnızca İSPARK ücretini ödemekle kalmaz aynı zamanda faiz ve icra vekalet ücretlerini ve icra masraf tutarlarını da ödemek durumunda kalır.

ispark_c542c6b4e43a0f87cab8905ec7e84b6b.jpg

İSPARK OROPARK ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

İSPARK otopark ödemesi nasıl yapılır sorusunu merak edenler için, farklı ödeme yöntemleri bulunur. İSPARK'ın tüm kurumlarında geçerli olan İstanbulkart ve kredi kartı ile otopark ücretlerini ödemek mümkün. Ayrıca İSPARK otopark ücreti ödenirken kart kullanmayanlar nakit olarak da ödemelerini gerçekleştirebilir. İSPARK kullanımı için kayıt yaptırmak zorunlu değildir. Ancak çeşitli indirim ve kampanyalar sunan İSPARK bu ayrıcalıkları yalnızca kayıt yapan üyelere sunar. Ayrıcalıklardan ya da gelişmelerden haberdar olmak için İSPARK resmi sitesini ziyaret ederek başvuru yapılabilir.