İspanya, AB'den göç ve iltica anlaşmasının bir yıl erken yürürlüğe girmesini istiyor
İspanya'da son yıllarda artan düzensiz göçmen akınlarının etkisiyle ilk defa anketlerde İspanyolların en çok endişe duyduğu konularda ilk sıraya çıkan göç, bugün İspanya Meclisinde tartışıldı.
Başbakan Sanchez, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "düzensiz göç ile mücadelenin tüm AB'nin etkili bir şekilde, ortak sorumlulukla ve destekleyici bir politika uygulamasıyla sağlanacağını" ifade etti.
Sanchez, düzensiz göçmenlerin AB ülkelerine dağıtımını da planlayan, geçen yıl İspanya'nın AB dönem başkanlığında kabul edilen ve normal şartlarda Haziran 2026'da yürürlüğe girmesi öngörülen Göç ve İltica Anlaşması'nın 2025 yazında yürürlüğe girmesini AB Komisyonundan talep edeceklerini duyurdu.
- Sanchez'den göç sorunuyla ilgili sağ ve aşırı sağ partilere sert tepki
İspanya Başbakanı, muhalefetteki sağ ve aşırı sağ partileri göç sorununda "yalan haberler yaymakla" suçlayarak, İspanya'nın gerek ekonomisi gerek demografisi için göçmenlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Sanchez, "Sağı ve aşırı sağı ilgilendiren tek şey, bu konuyu toplumsal alarm yaratmak için kullanmaktır. Böylece diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sandıklarda kendilerine kapatılan kapıları korkuyla açmaya çalışıyorlar. Göçmenleri şeytanlaştırmayalım." şeklinde konuştu.
İspanya'nın sosyalist Başbakanı şu ifadeleri kullandı:
"Göçmenler ne iyidir ne de kötüdür. Erdemleriyle, kusurlarıyla, hayalleriyle, korkularıyla insandırlar. Göç hakkında konuştuğumuzda mitleri tartışıyoruz, bu da bu mücadeleyi kazanmayı çok zorlaştırıyor. Sağ ve aşırı sağın tavrı açıktır. Deniz Kuvvetlerinin düzensiz göçmenlere yardım etmeyi bırakmasını ve onları batırmalarını istiyor. Göçmen kamplarını çalışma kamplarına dönüştürmek istiyorlar. İspanya açık ve müreffeh bir ülke ile kapalı ve fakir bir ülke arasında seçim yapmak zorunda." dedi.
Sanchez ayrıca koalisyon hükümetinin hazırladığı "Entegrasyon ve Kültürler Arası Bir Arada Yaşama için Ulusal Planı gelecek haftalarda yürürlüğe koyacaklarını ve kasımda Yabancı Yasası'nda değişiklik paketinin Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini duyurdu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.