İslamafobi bir endüstri haline geldi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Sosyal ve Manevi Problemlerin Çözümünde İslam Dini ve Din Temsilcilerinin Rolü" konulu Balkan Ülkeleri İslam Birlikleri Başkanları 6. Konferansı'nda yaptığı konuşmada, din adamlarının ve dini kurumların, modern zamanlarda kendilerini adeta mabetlerin içine hapsettiğini belirterek, "Bugün biz toplum önderlerine, din adamlarına, aydınlara ve dini kurumlara düşen, toplumlarımızın geleceği için sorumluluğumuz doğrultusunda dinimizin iman, ibadet ve ahlak esaslarının toplumda egemen olması için var gücümüzle çalışmaktır" ifadelerini kullandı.
"İslamofobi güçlenerek, Batı'da bir endüstri haline gelmektedir"
İslam'ın özellikle şiddet ve terörle bağdaştırılmaya çalışılmasının, İslamofobiyi besleyen en önemli faktör olduğuna işaret eden Görmez, "11 Eylül olaylarıyla özellikle Batı toplumlarında tırmanışa geçen İslamofobi, bugün İslam'ın önündeki en büyük engellerden biridir. Belki de İslam'ın tarihi boyunca karşılaştığı en büyük hadiselerdendir. Ne yazık ki İslamofobiyi canlı tutmak isteyen çevreler olduğu gibi İslamofobiden nemalanan bir iktidar biçimi de vardır" değerlendirmesinde bulundu.
Müslümanların 300 yılı aşkın süredir sürekli şiddete, işgallere, savaşlara ve katliamlara maruz kaldığını, yer altı ve yer üstü kaynaklarının sömürüldüğünü belirten Görmez, şunları kaydetti:
"İslam coğrafyasında zihinler ve gönüller yaralıdır. Ayrıca bilinçli ve sistematik bir şekilde Müslümanların kutsallarına hakaret edilmekte, değerleri aşağılanmaktadır. İslam toplumları somut işkencenin yanında soyut ve kültürel bir işkenceye de tabi tutulmaktadır. Tüm bunlar peş peşe geldiğinde bu olaylar Müslümanların tepki biçimini etkileyerek İslamofobiyi besleyen ve körükleyen bir unsur haline gelmektedir. Bu kısırdöngü içerisinde sürekli İslam ve Müslümanlar zarar görmekte, İslamofobi ise güçlenerek Batı'da bir endüstri haline gelmektedir."
Müslümanların İslam anlayışının, bütüncül bakış açısından uzak olduğuna, yerel, bölgesel ve parçacı bu anlayışın, İslam'ın evrenselliğini yansıtamadığına dikkati çeken Görmez, "Hem İslam coğrafyasındaki sorunların çözümü hem de Batı'da yükselen İslam düşmanlığı karşısında nasıl bir tavır belirlenmesi noktasında topyekun İslam dünyasının, insan yetiştiren bütün mekanizmalarını yeniden gözden geçirmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Görmez, bunu sağlamanın ve geliştirmenin en temel yolunun ilim ve hikmetten geçtiğini vurgulayarak, İslami çizginin dışına çıkmayan, sünnet-i seniyyeye bağlı, çağı anlayan, takvaya dayalı Müslümanlık anlayışının önemine değindi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.