Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2294.13
BIST 100
9043.39
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İslam'a saldıranları ve onların destekçilerini unutmayacağız! Maskeniz düştü

Boğaziçi eylemlerinde İslam'ın kutsallarına saldıran sapkınlara ve onları destekleyenlere STK'lardan sert tepki: Hepsinin maskesi düştü. Canımızdan vazgeçeriz ama değerlerimizden asla!
İslam'a saldıranları ve onların destekçilerini unutmayacağız! Maskeniz düştü
10 Şubat 2021 00:04:06
Boğaziçi eylemlerinde İslam'ın kutsallarına saldıran sapkınlara ve onları destekleyenlere STK'lardan sert tepki: Hepsinin maskesi düştü. Canımızdan vazgeçeriz ama değerlerimizden asla!

Ezgi ÇELİKANKARA

Boğaziçi Üniversitesi üzerinden Türkiye’yi karanlık bir yere çekmeye çalışan provokatörlere karşı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) birlik çağrısında bulundu: “Toplumu tahrik ederek kaos oluşturmaya, sosyal barışı bozmaya çalışan bu güruha devletin göz yumması, milletin tepkisiz kalması beklenemez.”

Milleti değil atomu bölün

Türkiye Gençlik Vakfı Ankara Temsilciliği üyeleri, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki gösterdi. Hacı Bayram Cami’nde düzenlenen eylemde, “Elin oğlu okur atomu böler, bizimkiler okur milleti böler” pankartı açıldı. TÜGVA Ankara Temsilcisi Metehan Hacımustafaoğlu, 28 Şubat sürecinde de benzer saldırılara maruz kalındığını ifade ederek, “Her fırsatta düşünce, fikir ve inanç özgürlüğünden bahseden güruh, bu hakaretin karşısında duran öğrencilere yönelik fişleme kampanyası başlatarak, cesaretin, saygının ve hoşgörünün sefaletini yaşamaktadır” dedi.

778786_4bfe105141b8e8aac61a6d77e1536973.JPG

Sonuna kadar dik duracağız

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, meselenin rektör ataması olmadığını belirterek, “Dolayısıyla tamamen bilinçli ve kurgulanmış bir durumla karşı karşıyayız. Sokakları karıştırmaya çalışanlar, darbe çığırtkanlığı yapanlar, askere, polise saldıranlar, kutsal değerlere hakaret edenler, acaba bilimin ve insanlığın neresindedirler? Burada yaşananlar fikir ve ifade özgürlüğü değil, birilerinin kendi içlerindeki kin ve nefreti muhataplarına dayatmaya çalışmalarıdır” diye konuştu.

Biz bu filmi defalarca izledik

“Dinî değerlerimize hakaret edenlere karşı her zaman dik duracağız” diyen Öksüz, özgürlük kisvesi altına Kabe’ye yapılan saldırılara sessiz kalmayacaklarını söyledi. Gözaltına alınan çoğu kişinin terör bağlantısının tespit edildiğini aktaran Öksüz, “Ahlaksızlığı, kutsallara hakareti, nefreti ve terörü, özgürlük olarak pazarlamaya çalışan gözleri kör, kalpleri mühürlü olan bu güruhu da kınıyoruz. Biz bu filmi daha önce de defalarca izledik! Milletimizin bu tür tezgâhlara karnının tok olduğu bilinmelidir” dedi.

ekrem_7044eceb61e308e26db1f7770bb8f5d5.jpg

Diyaneti siyasete karıştırma!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Gençlere yönelik hazırlanan hutbeden rahatsız olan İmamoğlu, “Boğaziçi’ndeki öğrencilerin dertlerinin sıkıntılarının anlaşılmaya çalışıldığı bir haftada, hutbeden gençlere edep ve ahlak dersi verilen bir hutbenin okunmasını da manidar buluyorum” demişti.

Nuri Ünal, seçim zamanında camilerden çıkmayan, Kabe fotoğraflarının LGBT grubu tarafından yerlere atılmasına ses çıkarmayan İmamoğlu’na eleştirilerde bulundu. “Diyanet, gençlerimize ve bütün vatandaşlarımıza, elbette ‘edep’ ve ‘ahlak’ anlatacaktır” diyen Ünal, “İmamoğlu, bir taraftan Diyanet siyaset yapmasın derken, peşinden sarf ettiği sözlerle Diyanet’i günlük siyasetin içine çekmek istiyor. Diyanet, gençlerimize ve vatandaşlarımıza ahlaki değerlerimizi, edebi ve hayâyı anlatmayacak da ne anlatacak? Ülkemizin gözbebeği olan Diyanetimizi siyasetinize karıştırmayın!” dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan