Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.12
Gram Altın
2912.32
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İslam ülkesinde olsa dünya ayağa kalkardı

ABD hapishanesinde yaşanan dehşet kamera kayıtlarıyla ortaya çıktı
İslam ülkesinde olsa dünya ayağa kalkardı
13 Aralık 2017 13:58:00
ABD hapishanesinde yaşanan dehşet kamera kayıtlarıyla ortaya çıktı

ABD'nin Ohio eyaletindeki Columbus kentinde Martini Smith isimli siyahi hamile bir kadın, gardiyanlar tarafından elektroşok verilmesinin ardından beş gün sonra bebeğini kaybetti.

2009 yılında gerçekleşen ve kamera kaydı yeni ortaya çıkan korkunç olayda, gardiyanların olay sırasında 20 yaşında olan genç kadından dilindeki halkayı çıkarmasını istedikleri, elinden kaydığı için bunu başaramayan Martini Smith'e elektroşok verdikleri görülüyor. Görüntülerde kadının üstünün soyularak yarı çıplak bir halde olduğu ve gardiyanların kadına oldukça sert davrandığı da açıkça görülüyor.

Reuters, 2000 yılından bu zamana kadar hapishanede elektroşok verilen 104 kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Bu rakam, polis tarafından öldürülen yaklaşık bin kişinin %10'una tekabül ediyor. Reuters haber ajansının elde ettiği otopsi raporlarına göre, elektroşok 84 mahkumun ölümünde neden veya dörtte bir oranından fazla etmen faktör olduğu belirtildi. Ölen 104 mahkumun yalnızca ikisinin silahlı olduğu, üçte birinin kelepçeli bir haldeyken elektroşok verildiği belirtildi.

Ohio eyaletine bağlı Franklin bölgesi yetkilileri olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındılar. Franklin bölgesi 2011 yılında gardiyanların herhangi bir makul tehdit oluşturmayan veya fiziksel güç kullanarak direnmeyen mahkumlara karşı elektroşok kullanmalarını yasaklamıştı.