İslam dünyasının silkinişe ihtiyacı var
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, San Francisco'da yaşayan Türkler ve Amerikan İslam toplumu temsilcileriyle bir araya geldi.
Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, ABD'de dünyanın her köşesinden, her kıtadan, her renkten, her ırktan Müslümanların yaşadığına işaret ederek "Sizlerin buradaki varlığınız, Amerikan toplumu ve İslam dünyası açısından tarihi bir öneme sahiptir. Zira sizin buradaki çalışmalarınız hem Amerikan toplumunda İslam'ın doğru tanınmasına ve anlaşılmasına vesile olmakta hem de Amerika ile İslam dünyası arasında bir köprü olmanıza imkan sağlamaktadır. İslam dininin ve Müslümanların ABD'de daha iyi tanınması ve dinimizle ilgili yanlış algıların ve ön yargıların değiştirilmesi inanıyorum ki buradaki her Müslümanın vazifesidir" diye konuştu.
İnsanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, kaynakların adil paylaşımı için herkesin çaba sarfetmek zorunda olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben bu yüzden mevcut uluslararası sistemin adil olmadığını her fırsatta dile getiriyorum. BMGK gibi yapıların reforme edilmesi gerektiğini söylüyorum. Zira BMGK adalet dağıtmıyor, BMGK'nın kesinlikle reforme edilmesi lazımdır. Zira şu anda BMGK'daki beş tane daimi üyenin her birinin iki dudağının arasındadır insanlığın kaderi. Onlar ne derse odur, onlar bir şeye hayır diyorsa mesele bitmiştir. Böyle bir adalet dağıtılması mümkün değil, olamaz. Olması gereken nedir? 15 üyeli mi olacak BMGK, bunların 15'i de daimi üye olmalıdır. Bir kısmı geçici üye bir kısmı daimi üye olmaz. Bu, dönerli bir şekilde sürekli değişmelidir. İki yılda bir değişebilir, yılda bir değişebilir. Değişirken de burada her kıtanın temsilcisi olmadır, her inancın burada mensupları olmalıdır."
Muhasebe yapmalıyız
İslam dünyasının sosyal, ekonomik ve siyasi durumunu iyileştirmek için daha fazla çalışmak gerektiğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Kendi içimizde, ciddi ve samimi bir muhasebe yaparak daha iyisini nasıl yapabiliriz diye kendimize sormalıyız. Başkalarını suçlamak, hatayı hep başkalarında aramak, açıkça söylüyorum, kolaycılığa kaçmaktır. Suçu hep başkalarında arayarak mesafe almamız mümkün değildir. Bu yüzden İslam dünyasının ciddi bir muhasebeye, silkinişe ve uyanışa ihtiyacı vardır. Burada Müslümanlar olarak karşı karşıya kaldığımız bir soruna da kısaca temas etmek istiyorum. Bu, özellikle İslamafobi meselesidir. Tarihi ön yargılardan ya da bugünkü bir kaç kötü örnekten yola çıkarak, bütün Müslümanları, bütün bir inanç grubunu, bir dininin ve medeniyetin bütün mensuplarını yargılamak son derece yanlış ve tehlikelidir. İslam'a ve Müslüman topluluklara karşı yer yer çok tehlikeli bir propaganda yürütüldüğünü görüyoruz. İslam'ı karanlık ve akıl dışı, Müslümanları adeta terörist gibi göstermek adalet ve hakkaniyet ilkesiyle asla bağdaşmaz."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.