Dolar (USD)
34.14
Euro (EUR)
37.94
Gram Altın
2882.39
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalciler Rahmet Kapısı Mescidi''ni kapatmak istiyor

Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi, İsrail''in yeniden Rahmet Kapısı Mescidi''ni kapatmanın peşinde olduğunu iddia etti.
İşgalciler Rahmet Kapısı Mescidi''ni kapatmak istiyor
08 Ocak 2020 12:48:00
Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi, İsrail''in yeniden Rahmet Kapısı Mescidi''ni kapatmanın peşinde olduğunu iddia etti.

Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi, İsrail'in yeniden Rahmet Kapısı Mescidi'ni kapatmanın peşinde koştuğu uyarısında bulundu.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin birkaç gün önce, "işgal mahkemelerinin önceki yargı kararlarına dayanarak Rahmet Kapısı'nın yeniden kapatılması kararı almasını" talep eden ciddi bir dava için harekete geçtiği belirtildi.

Bu olayın İsrail polisinin Rahmet Kapısı Mescidi çevresinde ve doğu bölgesinde cemaate saldırma, gözaltına alma ve uzaklaştırma yönündeki uygulamalarıyla eş zamanlı gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, Mescid'in yeniden kapatılmasının kabul edilmeyeceği vurgulandı.Konseyin açıklamasında, "Mukaddesatımızı yönetim ve bakım hakkımız olduğunu inkar edenler şunu bilmeli ki kutsal alanlarımızdan ödün vermemekte kararlıyız. Rahmet Kapısı, Mescid-i Aksa'nın bir parçasıdır ve öyle kalmaya devam edecek." ifadelerine yer verildi.

İsrail yönetiminden Mescid-i Aksa'nın dini, tarihi ve hukuki statüsüne saygı göstermesi istenilen açıklamada, Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin Aksa'nın idaresinden ve bakımından sorumlu tek resmi otorite olduğu vurgulandı.Açıklamada ayrıca Kudüslülere Aksa'da nöbet tutmaları çağrısında bulunuldu.İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı yakınında bugün 5 Filistinliyi gözaltına almıştı.